13 Μαΐου 2022

Σε πλειστηριασμό ξενοδοχειακή μονάδα στην Αράχωβα .



Σε πλειστηριασμό είναι προγραμματισμένο να βγει την ερχόμενη εβδομάδα το πολυτελές τουριστικό κατάλυμα με την επωνυμία Elafivolia.








Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί στις 18 Μαΐου ένα ακίνητο το οποίο ανήκει στην εταιρεία Δάβαρη Αράχωβα, της οποίας διαχειριστής εμφανίζεται να είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Δάβαρης.




Συγκεκριμένα, σε πλειστηριασμό είναι προγραμματισμένο να βγει την ερχόμενη εβδομάδα -εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση αναστολής- το πολυτελές τουριστικό κατάλυμα με την επωνυμία Elafivolia, το οποίο βρίσκεται στην Αράχωβα και πιο συγκεκριμένα στη θέση Τρουβουλού. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 902.000 ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas, ενώ το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στα 512.870 ευρώ.




Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Δάβαρη Αράχωβα, εναντίον της οποίας στρέφεται ο πλειστηριασμός, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020 είχε διαμορφωθεί μόλις στα 4.600 ευρώ έναντι 22.400 ευρώ το 2019, με τις οικονομικές της επιδόσεις να έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και τις αρνητικές συνέπειες που είχε η πανδημία του κορονοϊού στον εγχώριο κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού. Την ίδια στιγμή τα βραχυπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια της εταιρείας αγγίζουν το ποσό των 920.134 ευρώ.


Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και με βάση την οικοδομική άδεια ο επικείμενος πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο, εκτός σχεδίου πόλης, το οποίο έχει συνολική έκταση 2.976 τ.μ. και το οποίο ουσιαστικά προήλθε από την ένωση 4 όμορων αγροτεμαχίων. Στο εν λόγω ενιαίο οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί δύο κτίρια (κατοικίες σύμφωνα με την άδεια), τα οποία αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Σύμφωνα, ωστόσο, με την εξωτερική αυτοψία που έγινε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί τουριστική μονάδα με την ονομασία Elafivolia, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο συντήρησης.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο περιουσιακό στοιχείο του γνωστού επιχειρηματία βρίσκεται μπλεγμένο στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς στα τέλη του περασμένου έτους είχε δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί οι μετοχές που κατέχει ο κ. Δάβαρης στις εταιρείες Χιουντάι Ελλάς ΑΒΕΕ και ΚΙΑ Ελλάς ΑΒΕΕ, ωστόσο η διαδικασία του πλειστηριασμού ανεστάλη. Να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί 2.100.000 μετοχές της Χιουντάι Ελλάς με τιμή εκκίνησης 8,1 εκατ. ευρώ καθώς και 210.000 μετοχές της ΚΙΑ Ελλάς με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,060 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν προχώρησαν οι προσπάθειες εκποίησης καθώς τέθηκαν σε αναστολή.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Π&Ρ Δάβαρη υπήρξε για αρκετές δεκαετίες αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Hyundai και Kia Motors στη χώρα μας. Όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η ελληνική οικονομία πέρασε το κατώφλι της κρίσης χρέους, ο εγχώριος κλάδος των αυτοκινήτων δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα, που είχε σαν αποτέλεσμα οι πωλήσεις να βουλιάξουν υπό το βάρος της μειωμένης κατανάλωσης. Εν μέσω αυτής της οικονομικής καταιγίδας, ο όμιλος Δάβαρη δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστος, ωστόσο κατάφερε να διασωθεί μέσα από την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης και την απόκτηση του 70% των μετοχών του από τον όμιλο Θ. Βασιλάκη.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin