2 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Χάρτης και σχόλια χάρτη από την ιστοσελίδα του:
Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
(πόλεις, χωριά, Μονές, οικισμοί  που είτε είναι χαρακτηρισμένοι επίσημα ως μαρτυρικοί, είτε όχι. 
Σημειώνεται πως εκκρεμούν αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό ως μαρτυρικών αρκετών οικισμών)


Με αφορμή το παρακάτω δελτίο τύπου, να αναφέρουμε πως υπάρχουν ακόμη 131 μαρτυρικά χωριά σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Κρήτη: 41 

Ήπειρος-Επτάνησα: 25 

Μακεδονία - Θράκη: 31

Πελοπόννησος: 11

Στερεά Ελλάδα: 15

Θεσσαλία: 8 

Πόσο ποιο ισχυρή θα ήταν η όποια προσπάθεια, αν μπορούσε να υπάρχει καθολική εκπροσώπηση μέσα από συνεργασίες; Αν υπήρχαν άλλοι 130 Σταμούληδες και 130 κόρες και γιοι Σταμούληδων, να θεωρούν πως ο αγώνας αυτός είναι δικός τους και έχουν την ηθική υποχρέωση να συνεχίζουν στο διηνεκές;

Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης έγραφε το:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, 

εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. 

Αν χαθεί, εγώ θα φταίω."

ήξερε πως υπάρχουν και θα υπάρχουν, τέτοιοι άνθρωποι. Ήξερε πως αυτές οι μονάδες, είναι που τελικά κάνουν την διαφορά και τραβούν τις καλά κοιμώμενες και βολεμένες κοινωνίες, μπροστά!

Μόνο μπροστά.... 

Με σεβασμό στους ανθρώπους που πράττουν.


.............................................


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
10 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας επανέρχεται, για το θέμα των υποχρεώσεών της, τις οποίες επιμένει να αφήνει ανεκπλήρωτες!
Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, κατέθεσε νέα προσφυγή, κατά της Ιταλίας ζητώντας, παράλληλα, ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει τις επιπτώσεις των αναγκαστικών μέτρων που πολλαπλασιάζονται σε βάρος της, στην γειτονική χώρα.
Στον δρόμο που χάραξε το Δίστομο, πλήθος υποθέσεων ιταλικού ενδιαφέροντος παράγουν νέες απαιτήσεις σε βάρος της Γερμανίας.
Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει και να εμφανιστεί στο προσκήνιο, να υποστηρίξει τους πολίτες της αντί να επιβάλλει δικαστικό ένσημο στις αγωγές τους. Χρειάζεται, η αναζήτηση, η χάραξη και η υποστήριξη δομημένης και αποτελεσματικής συνολικής στρατηγικής, η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης και η επιστημονική τεκμηρίωση των ελληνικών αξιώσεων. Απαιτούνται νέες νομικές κατασκευές, άλλως η διεκδίκηση πεθαίνει μαζί με τους επιζήσαντες των θηριωδιών.
Το πρωτοπόρο Δίστομο μοιάζει εγκαταλελειμμένο. Οι αρμόδιοι φορείς εμφανίζονται ανεμικοί και αναποτελεσματικοί. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στην οποία οι Διστομίτες εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους, οφείλει να ενημερώσει λεπτομερώς για το τι έκανε, στα 15 χρόνια μετά το θάνατο του εμπνευστή και πρωτοπόρου Γιάννη Σταμούλη.
Η Γερμανία οφείλει να κατανοήσει ότι η αλαζονεία δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη Δικαιοσύνη και τη Συγχώρεση και πως αν δεν θέλει δικαστικές κινήσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο!"




*Αναδημοσίευση από το προσωπικό προφίλ της δικηγόρου Χριστίνας Σταμούλη


Γράφει η Δήμητρα Παρασχαράκη








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin