9 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην ΑΡΑΧΩΒΑ

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά  έργα στην ΑΡΑΧΩΒΑ , σήμερα 9/10/17.


Ίσως είναι το πρώτο σοβαρό έργο που γίνεται στην ΑΡΑΧΩΒΑ εδώ και αρκετά χρόνια και που αναμένεται να επιλύσει μερικά από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων.
Σίγουρα , θα πρέπει να ακολουθήσει και συμπληρωματική τεχνική έκθεση και προκήρυξη και νέου διαγωνισμού , στην οποία θα έχουν ενταχθεί και τα υπόλοιπα σημεία τα οποία μετατρέπονται σε λίμνες από τους ορμητικούς χείμαρρους που διασχίζουν την ΑΡΑΧΩΒΑ κατά την εκδήλωση αυτών των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τα σημεία παρέμβασης στα οποία θα γίνουν τα έργα θα είναι τα εξής :





 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


1. αγωγός ομβρίων από οικία Κοροδήμου Βασίλη (περιοχή Γυμνάσιο) έως τον φυσικό αποδέκτη (ρέμα Κουκουβάγιες). Το μήκος είναι 240μ. Τα πρώτα 50μ είναι στην οδό Βενιζέλου (άσφαλτος) και τα υπόλοιπα στην οδό Πλειστού Ποταμού(άσφαλτος). Κατά μήκος του αγωγού θα κατασκευαστούν 4 φρεάτια υδροσυλλογής.


2. Οδός Ελ. Βενιζέλου(από οικία Στεφανόπουλου Βασίλη έως οικία Γεωργίου Ανδρέου) κατασκευή φρεατίου υδροσυλλογής στην αριστερή οριογραμμή του δρόμου μήκους 40μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΕΡΓΟ : ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΏΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ :74.137,00€ (Με ΦΠΑ 24%) ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ : ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 ΑΡΙΘ. 2003ΣΕ05500005


3. Οδός Δελφών (από περίπτερο Σύρου έως τον φυσικό αποδέκτη 150μ+50μ). θα κατασκευαστεί φρεάτιο υδροσυλλογής έως το κατάστημα express service και στη συνέχεια θα παροχετευθούν σε αγωγό. Κατά μήκος του αγωγού θα κατασκευαστούν 3 φρεάτια. 


4. Κατασκευή δύο φρεατίων διαστάσεων 50Χ50 έμπροσθεν καταστήματος «Παναγιώτα» και επί της οδού Λιάκουρας (δίπλα στις βρύσες Αγ. Γεωργίου) και σύνδεσή τους με τον αγωγό της υπερχείλισης. 
5. Επισκευή αγωγού ομβρίων στην περιοχή Κάτω Αλώνια.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στις σχετικές αναρτήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin