2 Οκτωβρίου 2017

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α..

 

Για να δείτε τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθεί ο player :





2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18:22

    ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ: εν πρώτοις συμφωνεί με την πρόταση των 3 α/δ και με την πρόταση του Μίχου για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με το εργοστάσιο.
    ΖΗΣΗΣ: συμφωνεί με την πρόταση του Ζάκκα – ομόφωνα είχε ψηφιστεί να μην πάρει ο δήμος την παιδική χαρά – ζητά να λειτουργήσει με άλλους όρους και κακώς το εργοστάσιο ξεκίνησε με τον τρόπο αυτό.
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: επί προεδρίας του είχε ζητηθεί να ανοίξουν και οι δυο παιδικές χαρές και ανέφερε ότι προεκλογικά (για τις εκλογές του σωματείου) ο Αγγελόπουλος και η παράταξή του πανηγύριζαν για τη δημιουργία τους. Ζήτησε τη συμμετοχή του σωματείου σε αυτή τη διαδικασία αλλά ο πρόεδρος του ΔΣ δεν ήθελε. Έχει παρθεί μια ομόφωνη απόφαση από το σωματείο και τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Τα σχολεία ποιος τα συντηρεί, αναρωτήθηκε και απάντησε το εργοστάσιο. Είναι έτσι ή όχι; Μήπως το πάμε ανάποδα εμείς για να πάρουμε την συντήρηση στο τέλος; Ήταν λάθος η διαδικασία της εταιρείας. Ζητά παράταση 10 ημερών για να λυθεί το θέμα κ να ανοίξει και η δεύτερη παιδική χαρά.
    ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: η εταιρεία είχε επικοινωνία με το δήμο ή όχι; Ακολουθεί λέει το νόμο ή όχι; Τι θα γίνει σε 10 μέρες αν πάρουμε αναβολή; Δεν έχουμε καμία γνωμοδότηση νομικού και αν το νομικό πλαίσιο δεν είναι βολικό να αλλάξει το πλαίσιο αυτό… να τη λειτουργήσει ο δήμος και να στείλουμε έγγραφο στο υπουργείο με το ερώτημα…
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ: Να ανοίξει η παιδική χαρά και να έχει την πιστοποίηση ο δήμος.
    ΡΑΠΤΗΣ: θεωρεί γκρίζες ζώνες τα εκκρεμή θέματα του εργοστασίου με το δήμο – προτείνει να προχωρήσει σε πιστοποίηση της παιδικής χαράς ο δήμος και να λειτουργήσει η παιδική χαρά από τον δήμο για ένα χρόνο και κατόπιν ξαναβλέπουμε.
    ΣΥΡΟΣ: συμφωνεί με τον Ράπτη.
    ΛΑΓΟΣ: εκπλήσσεται από αυτά που ακούγονται… και ρωτάει, οι νόμοι ισχύουν κατά το δοκούν; Όλα τα παιδιά έχουν πρόβλημα με τις παιδικές χαρές. Καμιά παιδική χαρά δεν δουλεύει νόμιμα στον δήμο… το πρόβλημα δεν το δημιούργησε η τωρινή αρχή αλλά δεν του αρέσει το διαίρει κ βασίλευε από το ΑτΕ.
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: απαιτεί να του απαντήσουν οι εκπρόσωποι του αλουμινίου (Καραβάς, Παπασπύρος, Οικονόμου) γιατί δεν μπορεί το το αλουμίνιο να την ανοίξει σαν παιδότοπο;
    ΓΡΑΤΖΙΩΤΗΣ: για λόγους ευαισθησίας είναι υπέρ στο να ανοίξει η παιδική χαρά.
    ΒΑΛΑΟΥΡΑΣ: (παίρνει το λόγο, αφού ο πρόεδρος δεν του το επιτρέπει) δεν φτάνει ότι μια βδομάδα πριν έφερες το ίδιο θέμα, (και απευθυνόμενος και στον πρόεδρο του ΔΣ τον κατηγόρησε ότι) πάτε να περάσετε την παιδική χαρά μέσω Αράχοβας αγνοώντας το Δίστομο – ηθικά αυτό είναι το χειρότερο πράγμα – να ζητήσει και το αλουμίνιο την αναβολή – ο πρόεδρος του ΔΣ είναι για να διαφυλάττει τη συζήτηση – η κουβέντα αυτή κάνει κακό τώρα - σε 10 μέρες να συζητήσουμε το θέμα σε επιτροπή.
    ΣΤΑΘΑΣ (ο πρώην βουλευτής): δεν είναι απλό το πράγμα της παιδικής χαράς – όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα και για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ. Για την παιδική χαρά το έφερε το σωματείο κ η εταιρεία είπε να την φτιάξει ο δήμος. Το σωματείο αρνήθηκε και πίεσε να την φτιάξει το αλουμίνιο. Η εντύπωση ήταν ότι θα τη λειτουργήσει το εργοστάσιο αλλά δεν γνωρίζαμε τη νομοθεσία. Προσπάθεια της εταιρείας διαχρονικά είναι να ξεφορτωθεί τον οικισμό. Η στάση του σωματείου είναι ξεκάθαρη τόσα χρόνια. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει κ με λυπεί πολύ είναι ότι πάει να κάνει (το εργοστάσιο) παιχνίδι με τα παιδιά. Ο νόμος λέει ότι οι ΟΤΑ είναι υπεύθυνοι λειτουργίας των παιδικών χαρών αλλά κάτω (στα Άσπρα Σπίτια) υπάρχει ειδικό καθεστώς. Η παιδική χαρά να λειτουργήσει σαν παιδότοπος – έχουμε ζητήσει από την εταιρία να δουλέψουν συνάδελφοι που έχουν προβλήματα υγείας. Υπάρχει και το πονηρό ότι από τις διαπραγματεύσεις δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην εταιρία κ δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε στο μέλλον να ανοίξουμε ένα παραθυράκι για άλλα θέματα σαν κερκόπορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18:23

    ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ κλπ: έχουν συγκεντρώσει 180 υπογραφές από γονείς σε επιστολή. Κρίμα που μένει κλειστή μια δημόσια παιδική χαρά. Ο δήμος να συνδράμει ώστε να μείνει ανοιχτή η παιδική χαρά όπως ήταν τα τελευταία 40 χρόνια.
    ΔΗΜΑΚΑΣ: κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στη λειτουργία της παιδικής χαράς όχι μόνο στα Άσπρα Σπίτια αλλά σε όλο το δήμο. Να δείξει το εργοστάσιο πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας σε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου. Συμφωνεί με τον Σταθά για παιδότοπο – ενώ κατήγγειλε ότι έγινε μια πειρατεία στο όνομα του δήμου. Θεωρεί μεσοβέζικη λύση αυτό που ετοίμαζε ο πρόεδρος του ΔΣ, όπως το είχε ανακοινώσει αρκετές μέρες τώρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
    ΚΑΡΑΒΑΣ: μικρή αναφορά σχετικά με το όνομα της περιοχής και απάντηση σε όσα τέθηκαν με ερωτήματα: Η παιδική χαρά αφορμή αιτήματος κατοίκων των άσπρων σπιτιών. Απευθύνθηκαν στην ΕΒΕΤΑΜ για πιστοποίηση που τους ζήτησε να τοποθετηθεί πινακίδα με την ονομασία του δήμου και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επικοινώνησα με τον Αγγελόπουλο κ τον ενημέρωσα, του ζήτησα και το τηλέφωνο του δήμο το οποίο μου το έστειλε με μήνυμα – ζητήσαμε με επιστολή από το δήμο να λειτουργήσει την παιδική χαρά όπως ορίζει ο νόμος – αν υπήρχε τρόπος να την λειτουργούσαμε θα την λειτουργούσαμε και δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα – άλλο ο παιδότοπος και άλλο η παιδική χαρά – εδώ είμαστε για να βρούμε λύση κ όχι να δημιουργούμε προβλήματα – αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δήθεν απαιτήσεις της εταιρίας, κλπ έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα χωρίς να στηρίζονται κάπου. Κόστη περίπου 250.000 ευρώ για το νηπιαγωγείο, έξοδα για τη συντήρηση του λυκείου, επισκευή των προβλημάτων του δημοτικού, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Ποια είναι η πραγματικότητα: αν κάποιος νομίζει ότι αλλάζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς να μα πει τι εννοεί: θέλουμε να επιστρέψουμε στο δήμο τη γη; Ας καθίσουμε στο τραπέζι για τα προβλήματα που (αν) υπάρχουν. Η παιδική χαρά μπορεί να λειτουργήσει αν θέλουμε όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν έχει καμία οικονομική απαίτηση από το δήμο το ΑτΕ για το νερό. Θέση μας είναι η καλή συνεργασία με το δήμο με προγράμματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε.
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: (απαντώντας για το μήνυμα) πάνω στη δουλειά έγινε και έστειλα ένα τηλέφωνο(!!!).
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: υπάρχουν 2 προτάσεις:
    1η πρόταση: Είμαστε θετικοί στο άνοιγμα αλλά να δούμε το νομικό καθεστώς στις επόμενες 10 μέρες.
    2η πρόταση: Απορρίπτουμε παντελώς την πρόταση του αλουμινίου και να τη λειτουργήσει όπως αυτό θέλει. Να γίνει παιδότοπος.
    Απόφαση τελικά δεν βγήκε, εκτός από αναβολή του θέματος. Ο δήμαρχος χαμένος στο νομικό χάος. Φοβήθηκε μη γίνει κανένα ατύχημα και πάει…

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin