5 Οκτωβρίου 2021

Από την εκδήλωση στο Δίστομο και την παρουσίαση του βιβλίου του Κ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής


«’Ενα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά», ήταν το θέμα της εκδήλωσης/συζήτησης που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας  για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.


Η εκδήλωση για συμβολικούς λόγους πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021.


Αφορμή στάθηκε το βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Κωστή Παπαϊωάννου, με τίτλο «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά»


Στη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος, κ. Ελευθερία Κουμάντου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κ. Γιάννης Σταθάς, ο οποίος απηύθυνε και τον εισαγωγικό χαιρετισμό, η κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, μεταφράστρια, συντονίστρια Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, ο κ. Αντώνης Μπούγιας, αρθρογράφος- ακτιβιστής, ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, κ. Κωστής Παπαϊωάννου.


Ο Δήμαρχος


Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας


Ιωάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin