29 Μαρτίου 2020

Αράχωβα : Το απόλυτο lock down . Εκτιμήσεις για το πότε τελειώνει η καραντίνα.








Κυριακή  29/3/20 και ώρα 20.30                   









Η εποχή κορονοϊού , βρίσκει και την Αράχωβα σε πλήρη συμμόρφωση με τις  υποδείξεις της πολιτείας μας . Τα αυστηρά μέτρα τηρούνται και στην Αράχωβα σε ποσοστό
 που κυμαίνεται στο 95 %.

Ακόμα και επιχειρήσεις που έχουν δικαίωμα να  είναι ανοικτές, πλέον είναι κλειστές.

Κατά τις ώρες της ημέρας, φαίνεται κάποια σχετική κίνηση από τους ντόπιους που βγαίνουν για τις απαραίτητες προμήθειες και άλλες ανάγκες αλλά μόλις πέφτει το σκοτάδι, η πολύβουη Αράχωβα  που την είχαμε συνηθίσει σε εποχές πριν κορονοϊού , πλέον είναι γαλήνια.

Ωστόσο και στην Αράχωβα αλλά και στο Λιβάδι , υπάρχουν αρκετοί πολίτες,  που μένουν στα σπίτια που έχουν αγοράσει ή και κατασκευάσει και που η μόνιμη κατοικία τους είναι σε άλλη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας. Βεβαίως και αυτοί τηρούν τα δύσκολα αυτά μέτρα και δεν κάνουν τις κλασσικές βόλτες , όπως σε άλλες εποχές.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί , θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την λογική της πολιτείας μας καθώς και το τι εφαρμόζεται σε άλλες χώρες και θα σας προετοιμάσω για την εξέλιξη της καραντίνας.

Πιο συγκεκριμένα , πάντα με το καλό σενάριο , όπως άλλωστε πορευόμαστε και αυτές τις ημέρες :

Πάσχα και Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα , αναβάλλονται για του χρόνου.

Η καραντίνα των απλών πολιτών με το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , θα ισχύσει υποχρεωτικά μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου .

Επιχειρήσεις που σήμερα είναι κλειστές , θα πάρουν ξανά το σήμα για την επανέναρξη τους μετά τις 15 Μαΐου τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΕΙΑ . Αν και το βασικό σενάριο μιλά για το οριστικό κλείσιμο για την φετινή χρονιά , ωστόσο εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων , το σενάριο διαμορφώνεται ως εξής .

  Μετά τις 15 Μαΐου , υπάρχει μικρή πιθανότητα να ανοίξουν  οι τάξεις της Β και Γ λυκείου.

Δεν αναφέρομαι στον χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών , γιατί εκεί οι εξελίξεις μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα και η ψυχολογία των μαθητών γίνεται πολύ εύθραυστη.


Τα Γυμνάσια ίσως πραγματοποιήσουν μαθήματα μόνο  όλο τον Ιούνιο.

Στα Δημοτικά , κάποιες μεγάλες τάξεις, Δ, Ε, ΣΤ, μπορεί και αυτές να κάνουν μόνο όλο τον Ιούνιο και αναλόγως των εξελίξεων , μπορεί και να εφαρμοσθεί και για τις υπόλοιπες τάξεις.

Νήπια και παιδικοί , μάλλον ήδη μας έχουν καλό καλοκαίρι....

Συμπληρωματικό σενάριο για τα σχολεία είναι , η επόμενη σχολική περίοδος να ξεκινήσει 24 Αυγούστου , όπως και σχολεία σε ξένες χώρες π.χ. Γαλλία , με ειδικό διαμορφωμένο πρόγραμμα αναπλήρωσης της περσινής διδακτικής  ύλης , η οποία ύλη προφανώς και θα έχει περιοριστεί στην άκρως απαραίτητη.


Για τις εκκλησίες μας και αυτές αναμένεται, πάντα με το καλό σενάριο , να ξαναλειτουργήσουν μετά τις 15 Μαΐου , ίσως και αρχές Ιουνίου.




 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin