20 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη ΣΤΑΘΑ από Αράχωβα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον Κορονοϊό


Ζωντανή σύνδεση με Αράχωβα, είχε πριν λίγη ώρα το  ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με τον δημοσιογράφο κ. Θανάση Μερτζάνη να συνομιλεί με τον Δήμαρχο ΔΑΑ κ. Σταθά , στο κέντρο της κωμόπολης , με φόντο τα κλειστά μαγαζιά και να αναπτύσσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και από τον Δήμο αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προμήθεια 100 τεστ , που αγόρασε ο ΔΗΜΟΣ ΔΑΑ για να γίνονται σε πολίτες του , ώστε να εξετάζονται όταν και αν χρειαστεί, αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό,στην παραγγελία ενός αναπνευστήρα που θα δοθεί στον Νοσοκομείο Λιβαδειάς, στην απολύμανση όλων των χώρων των Δημοτικών καταστημάτων, των σχολείων και άλλων κοινόχρηστων σημείων όπως και στους κάδους απορριμμάτων.


Αναφορά έγινε και για την προμήθεια του ειδικού κοντέινερ , δωρεάς του Αλουμίνιον της Ελλάδας και που τοποθετήθηκε στο κέντρο υγείας Διστόμου και που σαν σκοπό έχει την εξέταση πιθανόν κρουσμάτων.
Όσον αφορά το Αλουμίνιον της Ελλάδος, έχουν ήδη ληφθεί αρκετά μέτρα προστασίας του προσωπικού, με αναστολή της μεταφοράς του προσωπικού με λεωφορεία καθώς και με την λειτουργία του εργοστασίου σε ειδικές συνθήκες .

Τέλος έγινε γνωστό ότι σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Δ.Α.Α. τοποθετήθηκαν θυροτηλέφωνα , μιας και δεν επιτρέπετε η είσοδος πολιτών εντός αυτών .
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο  καθώς και δελτίο τύπου από τον Δήμο Δ.Α.Α. :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού :
  1. Έχει τοποθετήσει στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας – Αντίκυρας, θυροτηλέφωνο ώστε  να επικοινωνούν  οι δημότες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε email, fax ή θέλουν κάτι άμεσα.
  2. Προχώρησε επίσης σε απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου.
  3. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Δημαρχείο στο Δίστομο και στα δημοτικά καταστήματα Αράχωβας – Αντίκυρας.
  4. Έχει προβεί σε ενέργειες για την προμήθεια αναπνευστήρα ο οποίος θα γίνει δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
  5. Βρίσκεται σε διαδικασία παραγγελίας:
α) test διάγνωσης του κορονοϊού
β) αντισηπτικού υγρού.
  1. Επίσης συστάθηκε προσωρινή υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας. Σκοπός της δομής είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:
α)καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α’
δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β’
ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α’ και β’
ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α’ και β’ (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
Η ανωτέρω δομή θα έχει στη διάθεσή της τα τηλέφωνα 2267350111 και 2267350113, το ΦΑΞ 22670 22063, και το email: kek@daa.gov.gr.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Ο Δήμαρχος
                                                                                         Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας


        Ιωάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin