25 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέλαση των αθλητων Taekwondo της κ.Ελένης Ανδρέου στην επέτειο της Ναυμαχιας της Αγκάλης στην Ιτεα









Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Επανάστασης του 1821 θεωρείται η Ναυμαχία της Αγκάλης, ή της Σκάλας Σαλώνων, όπως ονομαζόταν τότε η Ιτέα.







Στις 17 Σεπτεμβρίου 1827, ελληνικά πλοία, υπό τον Φιλέλληνα Άγγλου πλοίαρχο Φραγκίσκο Άστιγξ εξουδετέρωσαν τον τουρκικό στόλο, που ήταν αγκυροβολημένος στο σημείο αυτό, της «Αγκάλης» στην δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας. Ήταν η μεγάλη νίκη στην Ναυμαχία της Αγκάλης, που σήμανε την απρόσκοπτη στο εξής επικοινωνία των Επαναστατημένων της Ρούμελης με αυτούς στο Μοριά. Παράλληλα, η νικηφόρα κατάληξη της Ναυμαχίας της Αγκάλης είχε ως αποτέλεσμα και την εξώθηση του αρχηγού του τουρκοαιγυπτιακού στόλου, του Ιμπραήμ, στην Ναυμαχία στο Ναυαρίνο, που οδήγησε ουσιαστικά στην τελική νίκη των Ελλήνων.

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου εορτάζεται στην Ιτέα η επέτειος της Ναυμαχίας της Αγκάλης. Μαθητική παρέλαση, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, μουσικοχορευτικά δρώμενα και παραστάσεις, αλλά και η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Αγκάλης λαμβάνουν χώρα, σε κλίμα πατριωτικής ανύψωσης από τους πολίτες και τις αρχές της πόλης.

Μέρος των αθλητών/Πρωωταθλητών του Ολυμπιακου Αθλήματος Taekwondo WTF της κ.Ελένης Ανδρέου,τίμησαν με την παρουσία τους την ιστορική αυτη επέτειο της πόλης της Ιτέας παρελαύνοντας συγκινημένοι και περήφανοι για το ιστορικο αυτο γεγονός της πόλης μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin