14 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση στην επιστολή καταγγελίας των ΤΑΞΙ



Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιστολή των ΤΑΞΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ με ημερομηνία ανάρτησης 13/09/2016 ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και παραθέτει στοιχεία που δεν έχουν βάση. Με βάση τα γεγονότα σας παραθέτω τα κάτωθι:



1) Η εταιρία μας συμμετείχε σε διαγωνισμό - διαπραγμάτευση της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με Αρ. πρωτοκόλλου 4571/08-09-2016 και ΑΔΑ: 638Τ7ΛΗ-ΞΘΗ



2) Στον διαγωνισμό συμμετείχε πέραν την δικής μας εταιρίας και τα ΚΤΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ





3) Για το δρομολόγιο ΝΕΟ 10 ( το επίμαχο δρομολόγιο) ο διαγωνισμός προβλέπει την συγχώνευση 3 δρομολογίων ταξί που εκτελούνταν με τον διαγωνισμό που έλαβε χώρα το 2015 και συγκεκριμένα τα Δρομολόγιο με αριθμό 18,33,34 και τα οποία ενοποιήθηκαν και προέκυψε το δρομολόγιο ΝΕΟ 10. Πέραν των παραπάνω δρομολογίων 18,33,34 όπου εκτελούσαν ταξί μεταφέρονταν μέγιστος αριθμός 12 μαθητών – δηλαδή 3 ταξί επί 4 μαθητές μέγιστη χωρητικότητα ισούται με 12 μαθητές. Το δρομολόγιο ΝΕΟ 10 προβλέπει την μεταφορά 15 μαθητών γεγονός που θα σήμαινε αν συνέχιζε η εκτέλεση των εν λόγω δρομολογίων με ταξί να προστεθεί ένα επιπλέον ταξί άρα 4 ταξί στο σύνολο.



4) Για το δρομολόγιο ΝΕΟ η εταιρία μας θα αποζημιώνεται ημερησίως με 67,14€ πλέον Φ.Π.Α για αναχώρηση και επιστροφή





5) Για τα δρομολόγια 18,33,34 τα ταξί αποζημιώνονταν ημερησίως με το ποσό των 38,10 € πλέον Φ.Π.Α για το δρομολόγιο με αριθμό 18 , με το ποσό των 34,65€ για το δρομολόγιο 33 και αντιστοίχως 34,65 € για το δρομολόγιο 34. Συνολικό ποσό ημερησίας αποζημίωσης 107,4 € πλέον Φ.Π.Α χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος για πρόσθετο ταξί που έπρεπε να μπει λόγω της αύξησης των μαθητών άρα συνολικό κόστος για 4 ταξί θα ήταν περίπου 140 €. Αυτό συνεπάγεται ένα ημερήσιο κόστος εξοικονόμησης χρημάτων για την Περιφέρεια προκειμένου να τα διοχετεύσει σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα 72,86€ Χ 175 ημέρες το χρόνο = 12.750€ ( ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ) – Τα παραπάνω ποσά προκύπτουν από την διακήρυξη 1960/23-4-2015 και τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έκανε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας).



6) Όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών κατά την μεταφορά τους η εταιρίας μας διαβεβαιώνει ότι διαθέτει οδηγούς οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ή εάν δεν είναι έχουν γνώση από οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες , τα λεωφορεία τα οποία θα εκτελούν το έργο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία , όπως άλλωστε έχουν και τα Ταξί που εκτελούσαν το εν λόγω έργο έως τώρα και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα που προκύψουν εφόσον αυτό είναι δυνατόν και δεν εξαρτάται σε εξωγενής παράγοντες





Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους επαγγελματίες των Ταξί να μην εξαπολύουν επιθέσεις απέναντι στην εταιρία μας καθώς ουδέποτε τους ενοχλήσαμε , ούτε το επιδιώκουμε , κατανοούμε ότι κάποιοι μεταφορείς χάνουν ένα σημαντικό εισόδημα για αυτούς που λάμβαναν χρόνια τώρα και οι οικογένειες τους έρχονται σε δυσχερή θέση, όμως δεν δύναται πάντα για τα πάντα να περιμένουμε το δημόσιο να μας λύσει τα προβλήματα. Δουλειά υπάρχει για όλους αρκεί να υπάρχει όρεξη και αγώνας καθώς όλοι έχουμε οικογένειες και όλοι παλεύουμε σε καθημερινή βάση για την επιβίωσή μας. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας,





Best Regards,

Kantzos Nikolaos









Kantzos Travel Services

Sales & Operations Manager

Tel: 00302102588921X106|Fax: 00302102522317

Business Mobile: 00306972991432

http://www.kantzos.gr/

5 σχόλια:

  1. ταξιτζης11:04

    Απάντηση στην εταιρεία Kantzos Travel Services


    Στην αυθαίρετη απάντηση προς τα ΤΑΞΙ Λειβαδιας που αναρτήθηκε εδώ στις 14.09.2016, ως ένας απο τους συμμετέχοντες στην Κοινοπραξία, θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω την πραγματικότητα των γεγονότων.
    Πριν απο αυτά όμως τονίζω στην εταιρεία Kantzos Travel Services ότι η ανάρτηση στην οποία τόσο εσπευσμένα απαντάει εναντίων μας, έχει προκύψει απο την ουσιαστική αγωνία των γονέων και όχι από εμάς.
    Όσο αφορά τα σημεία στα οποία με τόσο ζήλο αναφέρει παραθέτω τα εξής:

    1. Η εταιρεία σας συμμετείχε σε διαγωνισμό στον οποίο η Κοινοπραξία Ταξί Λειβαδιάς δεν προσκλήθηκε ποτέ αν και κατείχε το έργο μέχρι σήμερα.
    2. Αναφέρεστε στο σύνολο των μαθητών στο οποίο καλείστε να μεταφέρετε απο και πρός τα σχολεία, ενώ δεν κάνετε λόγο για την μείωση των ατόμων που θα επιστρέφετε, δεδομένου της αδυναμίας σας να εξυπηρετήσετε άμεσα και χωρίς αναμονή όλες τις ανάγκες των μαθητών και των γονέων.
    3. Από την φύση της απάντησης σας, φαίνεται ότι θέλετε να φανείτε ώς ο καλό Σαμαρείτης της εποχής μας κάνοντας χρήση των τιμών. Ο Καλός Σαμερίτης όμως δεν χρησιμοποιεί πλασματικές τιμές για να αναδείξει τα μειονεκτήματα του ώς πλεονεκτήματα. Οι τιμές που μας καταλογίζεται, αναφερόμενες στην περσινή σχολική χρονιά, δεδομένου ότι φέτος δεν κληθήκαμε να καταθέσουμε την τιμολόγηση μας, απέχουν αρκετά απο την πραγματικότητα.
    4. Εφόσον ο γνώμονας σας είναι η εξοικονόμηση του κόστους για λογαριασμό του Κράτους, κάνοντας υπολογισμούς με πλασματικά ποσα, εξηγήστε μας πως μπορεί να λάβει χώρα αυτό όταν αδυνατείται να εξυπηρετήσετε δύο δρομολόγια επιστροφής τα οποία καλούνται να καλυφθούν με οποιοδήποτε άλλον τρόπο. Μήπως εσκεμμένα αρνείστε να αναφερθείτε σε αυτά;
    5. Διαβάζοντας τις ανησυχίες των γονέων για τις συνθήκες μεταφοράς των παιδιών τους, δεν γινεται καμία αναφορά στην εμπειρεία των οδηγών σας. Τα σημεία τα οποία τονίζονται είναι τα εξής:
    a. Η απομακρυσμένη επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών απο και πρός τον χώρο εκπαίδευσης και ειδικά για τους μικρούς μαθητές
    b. Ο μεγάλος όγκος του οχήματος που θα χρησιμοποιήσετε
    c. Οι καιρικές συνθήκες που αναφέρεται ως εξωγενή παράγοντα και δεν μπορείτε να προβλέψετε, αλλά είναι σύνηθες στην περιοχή.
    Προβληματισμοί που ειναι εύλογοι για κάθε γονέα και φυσικό ακόλουθο να θέλει να τους εκφράσει.


    Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι αν και μας κατηγορείται οτι “τρεφόμαστε” απο το Δημόσιο τόσα χρόνια, εσείς είστε αυτός που ερχόμενος από άλλο νομό επιθυμείτε τώρα το Δημόσιο να λύσει τα δικά σας προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου καταρχήν θα ήθελα να χρησιμοποιείται τα στοιχεία επικοινωνίας σας προκειμένου να έχω την δυνατότητα να δω με ποιον συνομιλώ καθώς εγώ όπως είπα και στην επιστολή μου είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Στην ουσία του θέματος έχω να σας αναφέρω τα εξής:

      1) Ανέφερα ότι συμμετείχα σε διαγωνισμό ο οποίος προκηρύχθηκε νόμιμα, με ανάρτηση στο site της περιφέρειας και στην διαύγεια. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν λάβατε γνώση του διαγωνισμού ή τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να είχατε λάβει γνώση καθώς δεν κάνω εγώ τον διαγωνισμό. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και τα ΚΤΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι προκύπτει από μέρους του ανάδοχου του έργου πρόθεση ο διαγωνισμός να είναι φωτογραφικός.
      2) Συμμετείχαμε σε ένα διαγωνισμό οποίος όριζε ώρες αναχώρησης και επιστροφής συγκεκριμένες ώρες με βάση την προκήρυξη και βάση αυτά τα δεδομένα καταθέσαμε την προσφορά μας.
      3) Αν θέλατε να είχατε οικονομικότερες τιμές έως τώρα γιατί δεν το κάνατε , αλλά επικαλείστε αυτόν τον διαγωνισμό ως πρόφαση για να υπαινιχθείτε ότι θα δίνατε πιο οικονομικές τιμές από αυτές που δόθηκαν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Είναι ψέματα ότι τόσα χρονιά οι αποζημιώσεις που λαμβάνατε για το έργο που εκτελούσατε ήταν αυτές που ανέφερα δηλαδή:
      Για τα δρομολόγια 18,33,34 τα ταξί αποζημιώνονταν ημερησίως με το ποσό των 38,10 € πλέον Φ.Π.Α για το δρομολόγιο με αριθμό 18 , με το ποσό των 34,65€ για το δρομολόγιο 33 και αντιστοίχως 34,65 € για το δρομολόγιο 34. Συνολικό ποσό ημερησίας αποζημίωσης 107,4 € πλέον Φ.Π.Α χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος για πρόσθετο ταξί που έπρεπε να μπει λόγω της αύξησης των μαθητών άρα συνολικό κόστος για 4 ταξί θα ήταν περίπου 140 €. Αυτό συνεπάγεται ένα ημερήσιο κόστος εξοικονόμησης χρημάτων για την Περιφέρεια προκειμένου να τα διοχετεύσει σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα 72,86€ Χ 175 ημέρες το χρόνο = 12.750€ ( ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ) – Τα παραπάνω ποσά προκύπτουν από την διακήρυξη 1960/23-4-2015 και τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έκανε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας).

      4) Σας έχω ήδη απαντήσει παραπάνω –σχετικό 2
      5) Όσον αφορά τις ανησυχίες των μαθητών και των γονέων, θεωρώ ότι η παρουσία της εταιρίας μας στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας από το 2006 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε και την συνέπεια μας.
      Τέλος σας υπενθυμίζω ότι η εταιρίας μας δραστηριοποιείται στον Νομό Βοιωτίας από το 2006 , δηλαδή αισίως 10 χρόνια έως τώρα. Επίσης εκτελούμε δρομολόγια για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από Αθήνα αλλά και από όμορα χωριά ως εκ τούτου κάτι γνωρίζουμε και εμείς από την περιοχή. Επιπλέον η εταιρία μας έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει 10 χρόνια τώρα τον εκχιονισμό στην Περιοχή του Κυριακίου και Δαύλειας – Διστόμου με ιδιόκτητο μηχάνημα εκχιονισμού. Θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση εδώ. Τα στοιχεία επικοινωνίας μου είναι παραπάνω και είναι στην διάθεσή σας.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21:11

    Μηπως κυριε Καντζο με τις αδιαφανεις διαδικασιες και καθαρα φωτογραφικες που εγινε ο διαγωνισμος που αναδειχτηκατε μειωδοτης ξεπληρωνεται καποιο γραμματιο απο περυσι που βγηκατε εκτος διαγωνισμου;
    Μπορειτε να μας πειτε την Πεμπτη αν ο διαγωνισμος αφορουσε μικρα λεωφορεια και σαφως μικροτερες τιμες και την Παρασκευη που επαναληφθηκε αφορουσε μεγαλα λεωφορεια και αυξημενες τιμες κατα πολυ ενω ο αριθμος των μαθητων μαθητων παρεμεινε ο ιδιος;
    Οχι τιποτα αλλο αλλα γιατι νοιαζεστε για το δημοσιο συμφερων...
    Μη μας το παιζετε λοιπον εξυγιαντης... Σας ενημερωνω δε οτι η υποθεση εχει παρει το δρομο της δικαιοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορειτε να μας πειτε για ποια επιστολη των ταξι Λιβαδειας αναφερεστε; γιατι η μοναδικη επιστολη που ειναι αναρτημενη αφορα τους συλλογους κηδεμονων των σχολειων της Αραχωβας... Παρακαλω μην ξαναχρησιμοποιεισετε το ονομα μας αυθαιρετα και σας καλω να επανορθωσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιστολή μου αφορούσε απάντηση στην ανάρτηση που έγινε στο συγκεκριμένο blog, όπου ενημερώθηκα ότι η επιστολή εστάλη από εσάς. Αν δεν έγινε έτσι τότε όντως κακώς έβαλα αυτόν τον τίτλο στην επιστολή μου. Επίσης στην ουσία της επιστολής η εταιρία μας έχει απαντήσει παραπάνω και δεν νιώθω επ' ουδενεί την υποχρέωση να απολογηθώ σε κανέναν και επίσης δεν έχω να χωρίσω κάτι με κανένα επαγγελματικό κλάδο της περιοχής. Γνωρίζω ότι όλοι αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Εφόσον κρίνεται ότι ο διαγωνισμός είναι αδιαφανής καλά κάνετε και ζητάτε το δίκιο σας, εγώ όμως οφείλω να επαναλάβω ότι δεν νιώθω ούτε εγώ ούτε η εταιρία που εκπροσωπώ υποχρεωμένος σε κανέναν και για κανένα λόγο και σας παραθέτω για άλλη μια φορά τα γεγονότα:

    1) Η εταιρία μας συμμετείχε σε διαγωνισμό - διαπραγμάτευση της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με Αρ. πρωτοκόλλου 4571/08-09-2016 και ΑΔΑ: 638Τ7ΛΗ-ΞΘΗ



    2) Στον διαγωνισμό συμμετείχε πέραν την δικής μας εταιρίας και τα ΚΤΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin