8 Σεπτεμβρίου 2016

<<Ξεγελώντας το θάνατο>>: Η αυτοβιογραφία ενός νικητή του καρκίνου. Παρουσιάζεται την Τρίτη ,στον ΙΑΝΟ

                      



<<Ξεγελώντας το θάνατο>>: Η αυτοβιογραφία ενός νικητή του καρκίνου.


Παρουσιάζεται την Τρίτη ,στον ΙΑΝΟ

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Το πιστοποιεί μέσα από το δικό του βίωμα, μέσα από μία πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ένας συμπατριώτης μας που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως κομάντο, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον –στην έως τότε ύπαρξή του– και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο.


 Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του Γιώργου Αθανασιάδη πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός- το ίδιο και η γραφή του! Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα.Όλο το βιβλίο έχει φοβερές εναλλαγές κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου -στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ,μάχες, νίκες και ήττες..
 Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα  μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντας τον σε πάθος για τη ζωή.Παράλληλα αναδεικνύονται δείγματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης,αδυναμίες των συστημάτων υγείας,η γραφειοκρατία, η μάχη για δικαίωση και σε δικαστικό επίπεδο...
 Το βιβλίο ''Ξεγελώντας το θάνατο'', που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , στις 20.30, στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).
Την παρουσίαση του αυτοβιογραφούμενου και του έργου του θα κάνουν ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάςη  υπολοχαγός Υγειονομικού Ιωάννα Βραχωρίτη ,ενώ αποσπάσματα θα διαβάσειη Ιωάννα Κατσαρού.Τον συντονισμό της παρουσίασης και της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως ''Πρασινοσκούφης''. Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε ψηφιακή μορφή και με τη ζωγραφική, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Γράφει στο μήνυμά του ο Γιώργος Αθανασιάδης:

''Έφτασε η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου μου με τίτλο,"Ξεγελώντας το Θάνατο", στις 13 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 8,30μμ στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην οδό Σταδίου 24 Αθήνα..
Ο χώρος φιλόξενος. Οι ομιλητές εξαιρετικοί " Θανάσης Χειμωνάς, Λουκάς Δημάκας, Ιωάννα Κατσαρού, Ιωάννα Βραχωρίτη"
Η ατμόσφαιρα μοναδική...
Ανυπομονώ να δω τους παλιούς μου φίλους αλλά και νέους που γνώρισα και με στήριξαν κατά διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου μου.
Ανυπομονώ να σας συναντήσω και να σας γνωρίσω από κοντά
Επίσης να ευχαριστήσω το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ που μου παραχωρεί την αίθουσα και την κα Μαρία Λιαποπούλου για την στήριξη που μου προσέφερε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin