15 Απριλίου 2016

Προσπάθειες μετ εμποδίων για μεταστέγαση της Φιλαρμονικής Αράχωβας.


                                           


Ακολουθεί δημοσίευση ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ με θέμα τις προσπάθειες που γίνονται από μέλη του Συλλόγου για την μεταστέγαση της Φιλαρμονικής Αράχωβας , στο κτήριο το οποίο έχει δοθεί ως δωρεά για τον σκοπό αυτό αλλά μέχρι ώρας παρά τις εργασίες που εκτελούνται εθελοντικά , δεν δύναται να πραγματοποιηθεί για διαφόρους λόγους .

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση ,αναλυτικά παρακάτω :

"Κληροδότημα κτηρίου στον Δήμο μετά από επιθυμία του ιδιοκτήτη του για να στεγαστεί η Φιλαρμονική Αράχωβας. Ο δήμαρχος κ. Γεωργακός Ιωάννης, με προφορική του δήλωση πριν ενάμισι χρόνο, δεσμεύτηκε πως δέχεται να εκπληρωθεί η παραπάνω επιθυμία.Το προεδρείο του Συλλόγου (ο κ. Μπεζεντές κι εγώ) βασιζόμενοι στην παραπάνω δήλωση, πήραμε την πρωτοβουλία, θέλοντας να βοηθήσουμε την όλη κατάσταση και να επισπεύσουμε ορισμένες διαδικασίες για να αποφύγουμε δυνατόν κωλύματα, πριν ένα χρόνο περίπου, αναλάβαμε με εθελοντική προσφορά κι εργασία κι άλλων μελών του συμβουλίου και μη, να επισκευάσουμε ατέλειες του κτηρίου ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η στέγαση της φιλαρμονικής. Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε ολοκληρώσει την όλη προσπάθεια αλλά φευ... νομικά τερτίπια και γραφειοκρατικά κωλύματα εμπόδισαν μέχρι σήμερα τελικά την ολοκλήρωση του σχεδίου. Να σημειωθεί ότι είναι κοινό μυστικό όλων, πως η καμάρα την οποία έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια ο Δήμος για τη στέγαση του Συλλόγου και Φιλαρμονικής, δεν είναι ότι καλύτερο κι απλά αποτελεί αναγκαία λύση. Επίσης είναι ο μόνος σύλλογος που δε χρησιμοποιεί τις καμάρες μόνο ως γραφεία περιστασιακά, αλλά μόνιμα και σαν αίθουσα διδασκαλίας των μικρών μουσικών του φυτώριου και της μπάντας. 
Το κληροδότημα λοιπόν παραμένει σχεδόν έτοιμο, κλειστό κι ανεκμετάλλευτο εδώ κι ένα χρόνο (τουλάχιστον). Επίσης, είναι σημαντικό να το πούμε πως στην συνείδηση των περισσοτέρων Αραχωβιτών είναι βαθιά χαραγμένη η εντύπωση πως κληροδοτήθηκε για την στέγαση της Φιλαρμονικής Αράχωβας"
















                                               .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin