24 Απριλίου 2016

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακολουθεί η εκτίμηση του καιρού για την Μ. Εβδομάδα αλλά και για το ΠΑΣΧΑ από την ομάδα
                                                  


* Τη Μ. Δευτέρα 25/4 και Μ. Τρίτη 26/4 ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με εκδήλωση παροδικών όμβρων στα ηπειρωτικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΝΔ 4-6 μποφώρ, στρεφόμενοι τη Μ. Τρίτη σε ΒΔ ίδιας έντασης. Ξημερώματα Μ. Τετάρτης εξασθενούν.
Αρκετό κρύο το βράδυ της Μ.Τρίτης και το πρωί της Μ. Τετάρτης 27/4 με χαμηλές τιμές, στα ορεινά ηπειρωτικά λίγο πάνω απ' τους 0C. (Eνδεικτικά η Αράχωβα στους 3C).


* Tη Μ. Τετάρτη 27/4 και Μ. Πέμπτη 28/4 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία σε άνοδο, ωστόσο θα είναι λίγο κάτω απ' τα κανονικά επίπεδα ενώ θα επικρατεί ψύχρα τις βραδινές ώρες της Μ. Τετάρτης.

* Τη Μ. Παρασκευή 28/4 προβλέπονται βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και Αν. Αιγαίο, (εξέλιξη καινούρια που δε φαινόταν στους προγνωστικούς χάρτες, ως τώρα) και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι είναι νοτιάδες και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

* Το Μ. Σάββατο 29/4 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία σε άνοδο. Οι νοτιάδες 4-6 μποφώρ θα στραφούν αργά το βράδυ σε βοριάδες.

* Τέλος, για το Πάσχα ...1/5 φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες με καλοκαιρία στα ηπειρωτικά της κεντρικής χώρας και νοτιάδες, ωστόσο τα μοντέλα καιρού δίνουν κάποιες ζώνες τοπικών βροχών στη ΒΔ χώρα απ' το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα.

Επειδή ωστόσο είναι νωρίς, θα περιμένουμε ακόμη λίγες ημέρες και θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin