28 Απριλίου 2016

Bερολίνο: Ποινές έως 100.000 ευρώ στα σπίτια που νοικιάζονται παράνομα



Σκληρές ποινές θα επιβάλλει το Βερολίνο στους ιδιοκτήτες σπιτιών, που νοικιάζουν παράνομα τα σπίτια τους στους τουρίστες, μέσω των διαδικτυακών ιστοσελίδων, όπως είναι η Airbnb, η Wimdu και η 9flats. Οι ποινές φτάνουν έως τα 100.000 ευρώ, από 50.000 ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Η Γερουσία του Βερολίνου έχει θεσπίσει νόμο για τις τουριστικές ενοικιάσεις των διαμερισμάτων την 1η Μαΐου 2014, που απαιτεί μεν την έκδοση άδειας, αφήνοντας ωστόσο περιθώρια σε αρκετές περιπτώσεις για ενοικίαση χωρίς άδεια μέχρι τις 30 Απριλίου 2016. Πλέον από την 1η Μαΐου ισχύει το αυστηρότερο πλαίσιο.

Στην πόλη προσφέρονται για τουριστική ενοικίαση περισσότερα από 4.500 ιδιωτικά καταλύματα, που πραγματοποιούν πάνω από 6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το χρόνο, οι οποίες αντιστοιχούν στο 1/5 των ετήσιων διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία (30 εκατομμύρια). Πέραν της τουριστικής διάστασης, η προσφορά τόσων σπιτιών δημιουργεί ήδη σοβαρό πρόβλημα στέγασης στους κατοίκους του Βερολίνου.

Ο καθένας μπορεί ανωνύμως να καταγγέλει τα παράνομα σπίτια στην ιστοσελίδα της Γερουσίας, ενώ ήδη κλήθηκε η Airbnb να ενημερώσει τους πελάτες της για την υποχρέωσή τους να λαμβάνουν άδεια ακόμη και για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, διαφορετικά θα υφίστανται βαριά πρόστιμα. Η καλή πρόθεση της Airbnb για συνεργασία προϋποθέτει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τους παρόχους διαμονής στα σπίτια του Βερολίνου.
http://www.tornosnews.gr/permalink/16917.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin