2 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Δ.Α.Α. : Ο Πρόεδρος, ο δημοσιογράφος και το διχαστικό κείμενο

Μια ήσυχη φθινοπωρινή  βραδιά,  με την βοήθεια του διαδικτύου , λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.




Η αιτία στάθηκε η προ τριών μηνών ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α. με θέμα την έναρξη διεργασιών με σκοπό να βρεθεί όνομα κοινά  αποδεκτό από όλον τον Δήμο ώστε η ονομασία του Δήμου να αλλάξει με ουδέτερο προσδιορισμό.
Από μόνο του το θέμα αυτό ήταν σίγουρο ότι θα επέφερε αντιδράσεις, κλυδωνισμούς, εντάσεις και με το  τελικό αποτέλεσμα,  κατά την εκτίμηση πολλών, θα ήταν να μην άλλαζε η σημερινή ονομασία. Όπως λέει ο λαός μας  "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".
Το συγκεκριμένο λοιπόν θέμα ,
ήταν το 9ο θέμα στην ημερησία διάταξη του Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.
(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ).
Προφανώς και η όλη διαδικασία δεν ήταν στα μουλωχτά...
Η όλη παραπάνω διαδικασία , προφανώς και είχε τις λογικές ενστάσεις  αρκετών ανθρώπων , θεσμικών αλλά και απλών πολιτών. Λογικό είναι ο καθένας να θέλει να ακούει το όνομα της περιοχής του , στην ονομασία του Δήμου.
Το σημερινό Δ.Σ. θα ασχολούνταν με αυτό το σοβαρό θέμα και βέβαια η διαδικασία θα κρατούσε μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και οι αποφάσεις έπρεπε να παρθούν από τα τοπικά συμβούλια και εφόσον υπήρχε μια κοινή πρόταση θα περνούσε στο Δ.Σ. εν καιρώ...
Βεβαίως όπως προανέφερα, το τελικό αποτέλεσμα , κατά την γνώμη των περισσοτέρων , θα ήταν η παραμονή της ίδιας με σήμερα ονομασίας .
Το e-hani , διενήργησε για 50 ημέρες,  σχετική δημοσκόπηση και όπως έγραψε και ο συνεργάτης "bloyker", προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι η συμμετοχή ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή και οι προτάσεις που δόθηκαν δεν αποτελούσαν βάση για συζήτηση. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ)

Ξαφνικά χθες βράδυ, δημοσιεύτηκε από επώνυμο δημοσιογράφο της περιοχής μας, κείμενο με επιχειρήματα και γενικότερα με περιεχόμενο, που ωθούσαν τα τεκτενόμενα σε ακραίες καταστάσεις.
Επιχειρήματα του στυλ "στα μουλωχτά προσπαθούν να αφαιρέσουν την ονομασία του ΔΙΣΤΟΜΟΥ" και ότι " υπάρχει σχέδιο 4.5  ετών", προκάλεσαν την άμεση αντίδραση πολλών ατόμων , χαρακτηρίζοντας το δημοσιευμένο κείμενο, εμπρηστικό για τις σχέσεις των τοπικών κοινωνιών.

 Η δημοτική αρχή αντιδρώντας άμεσα  και θέλοντας να διατηρήσει την ησυχία στους πολίτες της, με αναφορά του προέδρου του Δ.Σ. απέσυρε εσπευσμένα το επίμαχο θέμα από το σημερινό Δ.Σ.

Η όλη κίνηση με την δημοσίευση του διχαστικού κειμένου, βρήκε αντίθετους τους υγιώς σκεπτόμενους συμπολίτες μας. Μάλιστα πολλές φορές το αποτέλεσμα που έρχεται από τέτοιες κινήσεις είναι το αντίθετο από το επιδιωκόμενο.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία , οι γνώμες είναι σεβαστές αλλά οι διχαστικές παρεμβάσεις ορισμένων κύκλων , είναι κατακριτέες από το σύνολο της.

Στην μεγαλύτερη διαδικτυακή ομάδα της περιοχής , αυτή της πόλης Λιβαδειάς, που απαριθμεί πάνω από 6000 μέλη, οι διαχειριστές της ομάδας, αναφέρουν ότι οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις , θα αφαιρούνται χωρίς προειδοποίηση. Το ίδιο πραγματοποιήθηκε και σε πολλές διαδικτυακές ομάδες αλλά και σελίδες εχθές βράδυ. Η συγκεκριμένη δημοσίευση "κατέβηκε".
Εννοείται δεν είναι δυνατόν να χειραγωγηθεί το διαδίκτυο αλλά φίλε Ηλία όλα έχουν και ένα μέτρο.
Φίλε Δημήτρη , ακόμη να δημοσιεύσεις το κείμενο με την αναφορά των αντιπαραθέσεων μεταξύ Λιβαδειτών και Θηβαίων...(εννοείται ότι κάνω πλάκα)..

To e-hani συνομιλώντας με πολλούς θεσμικούς αλλά και απλούς πολίτες του Δήμου μας, έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων για το συγκεκριμένο διχαστικό κείμενο αλλά δέχτηκε και παράπονα για την κίνηση του προέδρου να αποσύρει το θέμα πριν την έναρξη του σημερινού Δ.Σ., όπως χαρακτηριστικά τόνισε πρώην πρόεδρος Δ.Σ. , το θέμα έπρεπε να αποσυρθεί κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.(βεβαίως η κίνηση αυτή έγινε για να επέλθει ηρεμία)
Σε καμία περίπτωση δεν δημοσιεύω και το "πειραγμένο"  ιστορικό της ονομασίας του Δήμου Δ.Α.Α., για αποφυγή μεγαλύτερης έντασης.

Στην σκιά όλων των παραπάνω , το σημερινό Δ.Σ. του Δήμου , θα συνεδριάσει στις 19.00,χωρίς το επίμαχο θέμα 9 αλλά είναι σίγουρο ότι αυτό θα πλανάται  στην ατμόσφαιρα.Η συνεδρίαση θα αναμεταδοθεί ζωντανά και θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε (θα βρείτε παρακάτω και το σχετικό player).
Τελικά ο πρόεδρος κατάφερε και ανάστησε φωνές από κύκλους που επιδιώκουν να διχάσουν τους συμπολίτες μας.Βεβαίως σαν φανατικός Ολυμπιακός που είναι, θυμάται ότι το ίδιο έκανε και η ομάδα του στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό , που ο τελευταίος όποτε δεν πήγαινε καλά βαθμολογικά κατάφερνε και αποσπούσε σημαντικές νίκες εις βάρος του ισόβιου πρωταθλητή. Βεβαίως όμως η ομάδα του προέδρου είναι πάντα πρωταθλήτρια και η άλλη ομάδα πάντα στην ουρά( ο σχετικός παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin