19 Φεβρουαρίου 2015

Η Φωκίδα αποχαιρετά τον Ιεράρχη της...
Το ύστατο "χαίρε" στο μακαριστό Μητροπολίτη Φωκίδας κυρό Αθηναγόρα είπε σήμερα το μεσημέρι πλήθος πιστών που συνέρρευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Άμφισσας, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.
Ο αγαπητός ποιμενάρχης εκοιμήθη προχθές, με την είδηση για το χαμό του να σκορπά ρίγη συγκίνησης απ’ άκρο εις άκρον του Νομού, βυθίζοντας στο πένθος την Εκκλησία της Φωκίδας...Ο θάνατος του ποιμενάρχη προήλθε από αλλεπάλληλα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας τα οποία επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα, μηδέ εξαιρουμένου του ψυχολογικού παράγοντα…Ενώ οι καμπάνες στην Φωκίδα χτυπούσαν πένθιμα, με πρόσωπα σκυθρωπά και μάτια βουρκωμένα εκατοντάδες πιστοί κατέφτασαν στο Ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους πατέρα, σε ένα μητροπολίτη που για πολλά χρόνια έδωσε την ψυχή του στο έργο της Εκκλησίας.


Το σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη, ο οποίος είχε την επιθυμία και ζήτησε να ταφεί στην Φωκίδα αν και δεν κατάγεται από εδώ, μεταφέρθηκε χθες το πρωί από την Αθήνα και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη της Άμφισσας, όπου έγινε υποδοχή του λειψάνου με τιμές εν ενεργεία Επισκόπου.


Χθες βράδυ με το σκήνωμα του Μητροπολίτου μας πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος...


Αυτή την ώρα η σωρός κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, όπου θα ακολουθήσει η ταφή, όπως το επιθυμούσε...
http://fokidatv.blogspot.gr/2015/02/blog-post_46.html

Blog Widget by LinkWithin