10 Φεβρουαρίου 2015

7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων


Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» απέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσω της φετινής υποδειγματικής διοργάνωσης, ότι δίκαια έχει καταξιωθεί ως θεσμός

Η σκηνή του «Πάνθεον» μεταμορφώθηκε σε χωνευτήρι ιδεών, προτάσεων, δημιουργικών εκφράσεων, αισθητικών προσανατολισμών και έγινε σημείο συνάντησης θιάσων και ομάδων που τιμούν την ερασιτεχνική δημιουργία σε πανελλαδική κλίμακα, αναδεικνύοντας την ουσία ενός εποικοδομητικού θεατρικού διαλόγου.
Άξιοι πρωταγωνιστές αποδείχτηκαν οι 10 θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη θέρμη, τον ενθουσιασμό και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει καταθέτοντας σκηνικές προτάσεις γεμάτες φρεσκάδα και ωριμότητα, ενώ άξια συγχαρητηρίων ήταν η καταλυτική συνεισφορά του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», που με την φετινή του ιδέα να δημιουργήσει σατιρικές «γέφυρες», βασισμένες στη μουσική που γράφτηκε για τον κινηματογράφο, διαμόρφωσε μια εξαιρετικού επιπέδου σπονδυλωτή παράσταση, που παρακολουθήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον από το κοινό.

Για το βραβείο Κοινού
1η. Η Θεατρική ομάδα από τον Δήμο Σαρωνικού με το 10λεπτο "Λάθος πάτωμα"
2η. Η Πειραματική σκηνή Ηγουμενίτσας με το 10λεπτο "Η Βρύση"3η. Η ομάδα από την Ρόδο "Τριο Μπαστάρντι" με το 10λεπτο "Τριο Μπαστάρντι"

πηγή:patrasevents.gr

Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου, με τη σειρά του θέλει να συγχαρεί τους "Ρεφενέ" για την υπέροχη διοργάνωση και να τους ευχαριστήσει για τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχαν. Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους νέους μας φίλους που συμμετείχαν και ακόμα περισσότερα σε αυτούς που διακρίθηκαν. 

Ευχόμαστε να ξανανταμώσουμε σύντομα με όλους, καλή μας συνέχεια.
http://theatrofreneia.blogspot.gr/2015/02/7.html
Blog Widget by LinkWithin