18 Νοεμβρίου 2014

Η εκδήλωση για την ίδρυση της Ενωσης Δωριέων Επιστημόνων



Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια την Αθήνα η εκδήλωση για την ίδρυση τη Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων παρουσία πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του η βουλευτής Φωκίδας, Ασπασία Μανδρέκα, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ιωάννης Pάμμος και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης. Ακολουθούν η Ιδρυτική Διακήρυξη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.


Ιδρυτική Διακήρυξη - Πρόσκληση


Αγαπητοί Δωριείς,



Η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο επί σειρά ετών, έχει επιδράσει αρνητικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, με ορατά αποτελέσματα τη σταδιακή απαξίωση και αλλοίωση εθνικών, θρησκευτικών, ηθικών και παραδοσιακών αξιών, την απογοήτευση των πολιτών και την αδυναμία του συστήματος να ικανοποιήσει ζωτικές ανάγκες και προσδοκίες του λαού - και το κυριότερο - να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τον ενθουσιασμό του πολύτιμου εθνικού κεφαλαίου των νέων ανθρώπων.


Η Δωρίδα, ο γενέθλιος τόπος μας, βιώνει τη γενική κατάπτωση, χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει και να αντιστρέψει τις συνέπειες των διαχρονικών προβλημάτων της, με τρόπο ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προοπτικές ανάπτυξης, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση του πληθυσμού της και την άνθιση και προβολή των σημαντικών πηγών παραγωγικής και πολιτιστικής της ανασυγκρότησης.


Με όραμα την αναβίωση της περιοχής και σκοπό την αξιοποίηση όλων των πνευματικών, τεχνικών, πολιτιστικών δυνάμεων της ευρύτερης οικογένειάς μας, μια Επιτροπή Δωριέων πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει συλλογικό όργανο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – Ε.Δ.ΕΠ.», στο οποίο καλούνται να συσπειρωθούν όλοι οι επιστήμονες που κατάγονται από τη Δωρίδα και αγωνιούν για την τύχη της.


Επιδίωξή μας είναι να χειριστούμε με δημιουργική φαντασία και να συμβάλουμε στο να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι το κακό οδικό δίκτυο, η έλλειψη στρατηγικής για τουριστική ανάπτυξη, η αδυναμία αξιοποίησης της λίμνης και του φυσικού κάλλους της περιοχής, λόγω των απαγορεύσεων από την ΕΥΔΑΠ.


Η Δωρίδα έχει μακρά παράδοση στην ανάδειξη πνευματικών ανθρώπων της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι την τιμούν διαχρονικά. Με αυτό το σκεπτικό, η υπό ίδρυση «Ένωση Δωριέων Επιστημόνων», προσδοκά από όλους μας να αναλάβουμε δράση και να συμβάλλουμε ενεργά στην αναγέννηση και την πρόοδο του τόπου, δημιουργώντας ταυτόχρονα πεδίο προσωπικής και συλλογικής αναγνώρισης των επιστημονικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δωρίδας.















Για την πραγματοποίηση των σκοπών της Ε.Δ.ΕΠ., η Επιτροπή Πρωτοβουλίας προτείνει και έχει εντάξει μεταξύ των άλλων στόχων:


Την Καταγραφή των Δωριέων Επιστημόνων και ανάδειξη του έργου τους.
Την Παροχή επιστημονικής αρωγής στους Δημόσιους και λοιπούς τοπικούς Φορείς, που θα το ζητήσουν.
Την Υποστήριξη των νέων Δωριέων επιστημόνων & της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Την Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αναγνώριση του πνευματικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Δωρίδας, ώστε να καταστεί, όπως δικαιούται, τουριστικό κέντρο. 
Τη Συνεισφορά στην υπόδειξη τρόπων και μέσων προς ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω,


Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση της «ΕΝΩΣΗΣ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ» σας προσκαλεί να εγγραφείτε ως μέλη και να συμβάλλετε με τις δυνάμεις σας και με την ιδιότητά σας στην αναγέννηση της Δωρίδας.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
1. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου – Δικηγόρος.
2. Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου.
3. Χαράλαμπος Πέτρου, τ. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου.
4. Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα».
5. Γεώργιος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας Μόρνου και Πρόεδρος της ΑΕΜΚΧ «ΙΑΝИΟΥΣ» .


Ευχαριστούμε τον εκλεκτό φίλο της Λαλιάς της Ρούμελης Μάκη Σοφούλη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

http://ilaliatisroumelis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_16.html
Blog Widget by LinkWithin