21 Νοεμβρίου 2014

Το τελευταίο παραδοσιακό γεφύρι της Αράχωβας...μας περιμένει !!!

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.30, θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου (πρώην Δημοτικό), ώστε να μεταβούμε στο πετρωτό γεφύρι της Πάνυας που κινδυνεύει με καταστροφή, ώστε να απομακρύνουμε τα δέντρα που είναι πεσμένα σε αυτό καθώς και να καθαρίσουμε το γύρω χώρο.
Τα όποια έξοδα θα καλυφθούν από τη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας. Ελπίζουμε στην εθελοντική βοήθειά σας!
Είναι κρίμα ένα παραδοσιακό γεφύρι με τόση ιστορία (νερόμυλοι) να καταστραφεί εξαιτίας της αδιαφορίας όλων μας!





Αγαπητοί φίλοι, η αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας καθώς και η ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας, αποτελεί μία εκ των σημαντικών προτεραιοτήτων μας.


Φαινόμενα βανδαλισμών σε λιθοδομές κτιρίων, αποκατάσταση μνημείων, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση σκοπεύουμε καταρχήν να τα αντιμετωπίσουμε, χάρη στη βοήθεια και εθελοντική συμβολή όλων σας!
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν προγραμματίζουμε τον καθαρισμό του παλιού γεφυριού στη θέση "Πάνυα", που απειλείται με καταστροφή, εξαιτίας δέντρων που είναι πεσμένα πάνω στο γεφύρι και φυσικά απαιτείται η απομάκρυνσή τους. Θα γίνει και ένας καθαρισμός από χόρτα γύρω απ' το χώρο αυτό.



Επισυνάπτουμε φωτογραφία απ' το πετρωτό γεφύρι που έχει προκαλέσει και το θαυμασμό τρίτων και ελπίζουμε στη σημαντική βοήθειά σας!

Από Γιώργο Οικονόμου
Blog Widget by LinkWithin