12 Απριλίου 2024

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΕΝ ΣΤΕΙΡΙΩ ΣΤΗ “ΘΟΛΟ”





Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα προβληθεί τρισδιάστατη ταινίας για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά εν Στειρίω με εικονική περιήγηση (Virtual Reality) και παράλληλη εξιστόρηση της πορείας της μέσα στο χρόνο, η οποία υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προβάλλεται δωρεάν στη «Θόλο», το θέατρο εικονικής πραγματικότητας του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών» της Πράξης με τίτλο «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών» με κωδικό MIS 5094994.




Πρόκειται για την εικονική ψηφιακή προβολή της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά και την αφήγηση της ιστορίας της, από την πρώτη μοναστική κοινότητα έως σήμερα. Παράλληλα παρουσιάζει τη ζωή και την προσωπικότητα του κτήτορά της, του Οσίου Λουκά και γίνεται αναπαράσταση μιας λαμπρής στιγμής του μνημείου και του θρησκευτικού, ιστορικού, κοινωνικού και πολιτισμικού πλαισίου μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε και αποτελεί διαχρονικό και παγκόσμιο χριστιανικό σύμβολο.


Προκειμένου να προγραμματίσουμε ημέρα παρακολούθησης της δωρεάν προβολής στη Θόλο (χωρητικότητας 130 ατόμων), σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον από σχολεία, ενορίες, κατηχητικά με αριθμό ατόμων, που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν,



στο τηλέφωνο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α :

210 3352362 -210 3352364

Η ψηφιακή αναπαράσταση βασίζεται σε στοιχεία επιστημονικής έρευνας που αποτυπώνονται με δυναμικό, σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολλαπλοί σκοποί, όπως ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και ψυχαγωγικοί.

Συνοπτικά ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει:

Διαδραστική ολιγόλεπτη εικονική περιήγηση με τη βοήθεια κάσκας (VR Experience) (αφορά σχολεία και κατηχητικά)
3D ταινία 45 λεπτών με ιστορική περιήγηση στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά.
Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι εκτός της παραγωγής που προβάλλεται στη Θόλο, υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης στον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στον σύνδεσμο Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (osiosloukasmonastery.gr)

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/dorean-provoli-tis-tenias-tou-osiou-louka-en-stirio-sti-tholo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin