30 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αίθουσα Φυσικής Ιστορίας του Μουσείου της Αλλοτροπίας

 


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του, το Δημοτικό σχολείο της Αντίκυρας και πιο συγκεκριμένα η Δ’ Δημοτικού με δασκάλα την κα Πόπη Στέφου, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν  σήμερα  στον μαγικό κόσμο των φυτών, των κοχυλιών, των πετρωμάτων και των απολιθωμάτων, που εκτίθενται στο Μουσείο της Αλλοτροπίας.

Η συγκεκριμένη αίθουσα τελεί υπό την αιγίδα και καθοδήγηση μια σπουδαίας ομάδας ομότιμων καθηγητών φυτολογίας, ζωολογίας και γεωλογίας , του Πανεπιστημίου Πατρών και διαθέτει μια αξιόλογη αυτοτελή βιβλιοθήκη, σχετική με τα εκθέματα που παρουσιάζονται.

Στο τέλος της ξενάγησης , ο κάθε μαθητής πήρε ως δώρο από ένα κομμάτι πετρώματος, ίδιο για όλους . Για να ξεκινήσει την δική του συλλογή και για να το αναγνωρίσει χρησιμοποιώντας βιβλία ή εφαρμογές του διαδικτύου. Αφού το αναγνωρίσουν θα έρθουν οι ίδιοι πλέον ως ξεναγοί της αίθουσας και θα ξεναγήσουν τους γονείς τους, δημιουργώντας πλέον τα ίδια τα παιδιά χρόνο με τους γονείς τους και κάνοντας πρακτική εξάσκηση σε αυτό που λέμε «παρουσίαση» εργασίας, μπροστά σε άλλους. 










Γράφει, η Δήμητρα Παρασχαράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin