21 Φεβρουαρίου 2023

Τα έργα της Φωκίδας και η παράκαμψη Δελφών.


 Συνεχές και έντονο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την #Φωκίδα, που τιμά τον τόπο μας. Όπως ο ίδιος είχε αναγγείλει από την Άμφισσα τον προηγούμενο Νοέμβριο, θα ακολουθήσει νέα επίσκεψή του στην Φωκίδα. 

Κατά την χθεσινή συνάντησή μας στο Γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ευχαρίστησα τον Πρωθυπουργό για το έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για όλα τα θέματα της Φωκίδας και την διαρκή συνεργασία του για την αντιμετώπισή τους και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συγκεκριμένα: α) το τμήμα του Διαγώνιου Άξονα «Μπράλος–Άμφισσα», β) τον παραλίμνιο αγωγό λυμάτων της λίμνης Μόρνου, γ) τον Ταμιευτήρα Τολοφώνα και το αρδευτικό έργο διανομής και μεταφοράς στη θέση «Χάρμισκο», δ) την σύσταση φορέα διαχείρισης του ελαιώνα της Άμφισσας, ε) την κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στους Δελφούς και στ) την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Άμφισσα. 

Η υλοποίηση και έγκαιρη ολοκλήρωσή τους δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την Φωκίδα και θα έχει ασφαλώς πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντησή μας συζητήθηκαν επιπλέον τα

σημαντικά έργα, που δρομολογούνται για την επόμενη τετραετία στη Φωκίδα από την κυβέρνηση της ΝΔ, με πιο εμβληματικά: την παράκαμψη των Δελφών, το σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, αλλά και τη συνέχιση των έργων για την αποπεράτωση του Διαγώνιου Άξονα «Λαμία–Ιτέα–Αντίρριο». 

Αναλυτική αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Φωκίδα θα γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Φωκίδα.


Ενημέρωση από τον βουλευτή Φωκίδας Κο Μπούγα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin