28 Ιουνίου 2022

1ο βραβείο σε Διεθνή Τριεννάλε, στον Πανίκκο Παναγή-Χατζηδάκη



Ένας Έλληνας ζωγράφος,  μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και τέχνης,  ήταν ο νικητής της 1ης παγκόσμιας “Figurative Triennale”  που διεξήχθη στην Ρώμη, της Ιταλίας.

Ο νικητής του 1ου βραβείου Πανίκκος Παναγής-Χατζηδάκης, συμμετείχε με το έργο του:

“Shades on the move in the city”.

Τα έργα των 38 finalist εκτέθηκαν τον Ιούνιο του 2022, στην Γκαλερί Σάντα Μαρία Ντι Μιράκολι και επιμελήτρια ήταν η Ρομπέρτα Παπονέτι.

Ποιος είναι όμως ο Παννίκος Παναγής Χατζηδάκης;

Ο Πανίκκος Παναγής - Χατζηδάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, ζει και δημιουργεί στην Κύπρο. Έχει κερδίσει 4 βραβεία σε διεθνείς Μπιενάλε, 44 έργα του βρίσκονται σε διεθνή Μουσεία και Πινακοθήκες ανά τον κόσμο και 1 σε βασιλική συλλογή.

Το φετινό καλοκαίρι μετά από πρόσκληση του Μουσείου  «Υukyung -theme museum», στην Ν.Κορέα θα συμμετέχει σε έκθεση, με το έργο του "the people". Το έργο αποκτήθηκε από το Μουσείο και μετά το πέρας της έκθεσης θα παραμείνει στις συλλογές του.

Η Βοιωτία γνώρισε τον Πανίκκο Παναγή – Χατζηδάκη από την συμμετοχή του, μετά από πρόσκληση του Μουσείου της Αλλοτροπίας, στην έκθεσή του με τίτλο ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επιμελήτρια.

Τα δύο (2) έργα του, μετά το πέρας της έκθεσης, η οποία θα περιοδεύσει την Ελλάδα, θα παραμείνουν και θα κοσμούν την μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης του Μουσείου.


Γράφει, η Δήμητρα Παρασχαράκη


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin