16 Φεβρουαρίου 2022

"Το ελάφι και ο Ιππότης΄΄ : Η δημιουργία μιας Αμφισσιώτισας , υποψήφια για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων




΄Το ελάφι και ο Ιππότης΄΄ υποψήφιο για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η Βιβή Μαρκάτου είναι σχεδιάστρια κινουμένων σχεδίων και παιδική εικονογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Άμφισσα.

Σπούδασε Θεατρολογία στο ΕΚΠΑ Αθηνών, Γραφιστική στο Δ.Ι.Ε.Κ Λαμίας και Κινούμενα σχέδια στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth όπου και τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών επιστημών. 
Ζει στην Αγγλία όπου εργάζεται ως εικονογράφος. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία και να ζωγραφίζει. Αγαπάει πολύ τα ζώα.

Αυτό το διάστημα η νέα της ταινία ''Το ελάφι και ο Ιππότης'' που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και του ΕΚΚ θα διαγωνιστεί για το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2022 (βραβεία Ίρις). Η Βιβή είχε ξαναπρωταθεί στις 3 καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων από την ΕΑΚ το 2020 με την ταινία ''Τhe White Wings''.

Περίληψη έργου

Ένα χωριατόπουλο, ονειρεύεται να γίνει ιππότης. Έτσι, αποφασίζει να πάει στον βασιλιά και να κυνηγήσει το όνειρό του, παρά τις κοροϊδίες των συγχωριανών του. Χωρίς να τον ρίχνει η ταπεινή του καταγωγή, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι που δεν ξέρει τι μπορεί να του φέρει. Σύντομα θα συναντηθεί με την όμορφη πριγκίπισσα Ειρήνη που θα ερωτευτεί, αλλά αυτό θα αντιταχθεί στα μοχθηρά σχέδια του μάγου Αλλιόστρο. Ένας αδύνατος άθλος θα ανατεθεί στον ήρωα που πρέπει να φέρει εις πέρας, εάν θέλει να τα καταφέρει. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν ο βασιλιάς, περιέργως, πέφτει βαριά άρρωστος στο κρεβάτι... Eκεί που όλα φαίνονται να αποτυγχάνουν ένα μαγικό ελάφι θα επαναφέρει τον πρωταγωνιστή πίσω στην πραγματικότητα. Άραγε θα τα καταφέρει το αγροτόπαιδο να γίνει ιππότης, να σώσει την πριγκίπισσα από τα σχέδια του αδίστακτου μάγου και να αποδείξει την τίμια καρδιά του;

Η ταινία έχει προβληθεί σε φεστιβάλ όλου του κόσμου κερδίζοντας πρώτα βραβεία σε Ελλάδα, Ρωσία, Γαλλία και την Γερμανία (4/8 βραβεία).
Έχει διακριθεί σε πολλά φεστιβάλς φτάνοντας ως υποψήφια καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ στις Καννες Cannes World Film Festival.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί: Τάκης Σακελλαρίου, Βασίλης Μήλιος, Βούλα Κώστα και οι Ειρήνη Ασπιώτη, Χρήστος Ιντζέογλου και Τάσος Τζιβίσκος.
Παραγωγός είναι ο Χρήστος Αχλαδιώτης και την μουσική υπογράφει η Πηνελόπη Μπεκιάρη με τον Βασίλη Κωνσταντινάκο.
SFX Γιάννης Ζαμπετάκης και Ίντιρα Κάρντους Γκόρεζ.
Η ταινία έχει διάρκεια 30 λεπτά.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11:28

    ΜΠΡΆΒΟ ΒΙΒΗ ΜΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17:27

    Εξαιρετικό κορίτσι η Βιβή, από μικρή ήταν ΤΑΛΕΝΤΟ.Πάλεψε και παλεύει μόνη της. Δεν θα με εκπλήξει να την δούμε ακόμα πιο ψηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin