15 Φεβρουαρίου 2022

Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-ΑΟ Αντίκυρας Κυπάρισσος 2-0 (φωτο)












Με τα γκολ των Χρήστου (29’) και Λ.Βασιλείου (41’) – Με 10 έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι από το 28’ (Παπαχαραλάμπους, απευθείας κόκκινη κάρτα). Με 10 ολοκλήρωσαν και οι γηπεδούχοι (Καλλιώρας, 90’+9′ απευθείας κόκκινη κάρτα).



Η ομάδα της «“Ενωση” Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα» ήταν η μεγάλη νικήτρια στο παιχνίδι που δέσποζε στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας και το οποίο έγινε στο γήπεδο του σταδίου των Ασπρων Σπιτιών.

Το συγκρότημα του Νίκου Καραγιαννίδη επικράτησε με 2-0 της ομάδας του «Αθλητικού Ομίλου Αντίκυρας “Κυπάρισσος”» στον αγώνα που είχε όλα τα στοιχεία του “ντέρμπι”.

Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν ο Χρήστου στο 29’ με κοντινό πλάσε και ο Λάμπρος Βασιλείου στο 41’ με ωραίο πλασέ σε τετ-α-τετ.

«Κομβικό» σημείο του ματς αποδείχθηκε η αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του Παπαχαραλάμπους στο 28’, διότι εξύβρισε τα Θεία, προφανώς εκνευρισμένος καθώς δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε δει την κίτρινη κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα αρκετά μέτρα από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Δυστυχώς τα νεύρα κυριάρχησαν προς το τέλος του αγώνα, έγιναν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα που προκάλεσαν ένταση μεταξύ των παιχτών (και όχι μόνο) που διήρκεσε για αρκετά λεπτά.

Μόλις ηρέμησε η κατάσταση ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Καλλιώρα και έτσι και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίχτες.



Το φιλμ του ματς

5’ ωραία κάθετη του Μαλισσόβα έβγαλε τον Καράι στο τετ-α-τετ με τον Λατολάρι, το σουτ που έκανε πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα.

7’ ο Χρήστος Πλακίδας από πλάγια αριστερά έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

21’ έγινε η βαθιά μπαλιά, ο Δημητράς βγήκε στα όρια της περιοχής του, αριστερά και απέκρουσε το σουτ του Μπακούρου, στο τετ-α-τετ, έγινε νέο γέμισμα, ο Λάμπρος Βασιλείου λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, ο Δημητράς μπλόκαρε.

27’ ο Χρήστου στο χώρο του κέντρου πρόλαβε, τσίμπησε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση, στο τετ-α-τετ με τον Δημητρά έκανε το σουτ, ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.

Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά η μπάλα πήγε από την άλλη πλευρά, αρκετά πλάγια, όπου ο Παπαχαραλάμπους έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Λάμπρο Βασιλείου και για αυτό είδε την κίτρινη κάρτα.

Εκνευρισμένος έβρισε τα Θεία και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα και έτσι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με 10 παίχτες.

29’ το φάουλ εκτέλεσε ο Γιώργος Βασιλείου, στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά ο Λάμπρος Βασιλείου, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, ο Δημητράς αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Χρήστου ο οποίος είχε ακολουθήσει την φάση επωφελήθηκε και με πλασέ εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0!

32’ Αλλαγές από τον Βαγγέλη Λέντα μιας και η ομάδα του έμεινε με 10, έξω ο Ζώνας και ο Κοτρόγιαννος, μέσα ο Γούλας και ο Αιγινίτης.

34’ ο Μαλισσόβας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Γούλας την κεφαλιά, η μπάλα πάνω από το τέρμα.

37’ ο Χρήστου από δεξιά έκανε την σέντρα, μέσα στην περιοχή ο Λάμπρος Βασιλείου έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα πήγε πάνω στον Χρήστο Πλακίδα ο οποίος βρισκόταν στην γραμμή της μικρής περιοχής και στην συνέχεια απομακρύνθηκε.

38’ ο Γιώργος Βασιλείου από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Χρήστος Πλακίδας σε θέση για γκολ έκανε το πλασέ, η μπάλα πάνω από το τέρμα.

41’ έγινε το λάθος στον χώρο του κέντρου από τους αμυντικούς της φιλοξενούμενης ομάδας που είχαν ανέβει πολύ ψηλά, ο Χρήστος Πλακίδας έκλεψε, έδωσε στον Χρήστου και αυτός με την μια έβγαλε την πάσα στην πλάτη των αμυντικών βγάζοντας τον Λάμπρο Βασιλείου στην αντεπίθεση, αυτός στο τετ-α-τετ με τον Δημητρά έκανε ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για να κάνει το 2-0!

45’ ο Κόρμπος εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι στο χώρο του κέντρου, ο Γιώργος Βασιλείου προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λατολάρι, κόρνερ.

51’ έγινε η σέντρα από αριστερά, ο Μάριος Πλακίδας την κεφαλιά, ο Λατολάρι μπλόκαρε.

64’ Κόρνερ για τους γηπεδούχους από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε, ο Χρήστου μέσα στην μικρή περιοχή έκανε την προβολή, ο Δημητράς ενστικτωδώς μπλόκαρε.

67’ ο Αντάμης έκανε την κίνηση από αριστερά, έκανε και τη σέντρα, ο Γιώργος Βασιλείου έκανε το ωραίο σουτ, ο Δημητράς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

84’ ο Λάμπρος Βασιλείου αρκετά μέτρα από την περιοχή και στον άξονα έπιασε το ωραίο σουτ, ο Δημητράς εντυπωσιακή εκτίναξη αριστερά απέκρουσε πολύ δύσκολα με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

90’+5’ Ενταση στο ματς μεταξύ των παιχτών μετά από συνεχόμενα δυνατά μαρκαρίσματα, καθώς η κούραση ήταν πολύ και τα νεύρα τεντωμένα και κυριάρχησαν. Ολοι οι παίχτες, σχεδόν ένα κουβαρι. Η ένταση κράτησε για αρκετά λεπτά καθώς στον… χορό μπήκαν και οι άνθρωποι από τους πάγκους που δεν ήταν όσο ψύχραιμοι έπρεπε.

Μόλις ηρέμησαν τα πράγματα ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Καλλιώρα.

90’+10’ έγινε η βαθιά μπαλιά από αριστερά από τον Γονατά, στο δεύτερο δοκάρι ο Τόλιας έκανε την προβολή, η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα στην τελευταία φάση του ματς.



Οι «πρωταγωνιστές»

Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα (Νίκος Καραγιαννίδης): Λατολάρι, Καλλιώρας, Αντάμης (78’ Τζώνης), Αβράμπος, Λ.Βασιλείου, Λεοντίου, Χρ.Πλακίδας (53’ Βελέντζας), Παπαλίτσας, Χρήστου (87’ Χατζηχριστοδούλου), Γ.Βασιλείου, Μπακούρος.

Στον πάγκο: Τουρκοχωρίτης, Καφές, Βούσουρας, Αργύρης, Αρκούδης, Μίχος.

Α.Ο. Αντίκυρας Κυπάρισσος (Βαγγέλης Λέντας): Δημητράς, Κουτσούμπας, Κοτρόγιαννος (32’ Αιγινίτης), Μαλισσόβας, Παπαχαραλάμπους, Ιωάννου (58’ Τόλιας), Κόρμπος, Καλύβας, Χρ.Πλακίδας, Καράι (77’ Γονατάς), Ζώνας (32’ Γούλας).

Στον πάγκο: Καρανάσος, Νικολάου, Περβελης, Τσούρας, Καραμπέτσος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιώργος Καούρας με βοηθούς τον Γιάννη Τσώνη και τον Νίκο Καμαριώτη.



-Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη Χαλκίδη, ο οποίος έφυγε πάρα πολύ νωρίς, σε ηλικία 44 ετών!

































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin