1 Φεβρουαρίου 2022

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


Το Arachovameteo σε συνεργασία με τον καθηγητή Dr Νικόλαο Γκίκα και το Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας "τρέχει" στην Αράχωβα το περιοχικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης 1 Km (ο πρώτος στην Ελλάδα Δήμος με τέτοιο εγχείρημα) με σκοπό την προσομοίωση των καιρικών συνθηκών στην Αράχωβα και την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού και επομένως την έγκαιρη και ακριβή προγνωσιμότητα της πόλης μας! Είμαστε ο πρώτος Δήμος που πλέον θα παράγουμε χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης!
H πρόγνωση επιτυγχάνεται από συστοιχία σέρβερ μεγάλης υπολογιστικής ισχύος σε συνδυασμό με αισθητήρες και όργανα υψηλής ακριβείας που έχουν τοποθετηθεί στην Αράχωβα, ενώ οι παραγόμενοι χάρτες ανέμου επιφανείας, βροχής, χιονιού, νέφωσης, παγοποίησης κλπ καλύπτουν ένα διάστημα 3 ημερών και είναι ωριαίοι.  Το τρέξιμο του μοντέλου πλέον θα πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα (αντί μίας) κι έτσι θα επιτυγχάνεται η εξαιρετική προσομοίωση των καιρικών συνθηκών!
Το εγχείρημα μας αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι ακόμη υπό δοκιμή, ενώ στον καιρό βορείου ρεύματος, που η Αράχωβα έχει ιδιαιτερότητες, η προσομοίωση είναι πολύ ακριβής.
Σύντομα θα διαθέσουμε στο κοινό και σε όλους τους φίλους της Αράχωβας και της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού τους υψηλής ανάλυσης χάρτες μας, ώστε να παρακαλουθούν τις καιρικές συνθήκες, ανά πάσα στιγμή.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικά χάρτες χιονόστρωσης (σε εκατοστά), βροχής (σε χιλιοστά) και ανέμου επιφανείας (κατεύθυνση και ταχύτητα).
Ελπίζουμε να είναι χρηστικοί οι χάρτες (υπό διαμόρφωση) και να σας αρέσουν!
Ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin