17 Ιανουαρίου 2022

Mountain Chic στην Αράχωβα: Το κομψό εξοχικό με την απεριόριστη θέα [εικόνες]


Απεριόριστη θέα, η σωστή δόση απομόνωσης στη φύση, λειτουργικοί χώροι και ζεστή ατμόσφαιρα είναι η συνταγή για το κομψό εξοχικό στην Αράχωβα.









Σε ένα αμφιθεατρικό σημείο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έξω από την Αράχωβα αποφάσισε ένα ζευγάρι αρχιτεκτόνων να χτίσει ένα μικρό πρότυπο συγκρότημα πέντε πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών. Η περιοχή επιλέχθηκε επειδή βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και συνδυάζει ασυνήθιστη φυσική ομορφιά και μοναδική θέα. Πρόκειται για το συγκρότημα "Ανεμώρεια" που κατασκεύασαν οι εταιρείες Airtec και Υαμπολις και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια μικρή κοινότητα με την ίδια φιλοσοφία ζωής: ευχάριστη και άνετη διαμονή κοντά στη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.


Το σπίτι αποτελείται από δύο ορόφους και μία σοφίτα. Το εσωτερικό του το διακόσμησε η ίδια η ιδιοκτήτρια με έπιπλα του οίκου Μoda Βagno φροντίζοντας να μην επιβαρύνει τους χώρους με περιττά έπιπλα και αντικείμενα. Ο σύγχρονος διάκοσμος δένει αρμονικά με το παραδοσιακό ύφος της κατοικίας, που εξασφαλίζεται με τη χρήση διαφορετικών αποχρώσεων ξύλου μέσα και έξω από αυτήν. Τα εξωτερικά κουφώματα έχουν κατασκευαστεί από υψηλής αντοχής ξυλεία, ενώ οι διάφοροι κορμοί που περίσσεψαν μετά την κατασκευή του σπιτιού βρήκαν τη θέση τους σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους εξυπηρετώντας άλλοτε λειτουργικές και άλλοτε διακοσμητικές ανάγκες.


Στο ισόγειο η open-plan κουζίνα και η τραπεζαρία ενώνονται με το cosy σαλόνι που οδηγεί σε μια μεγάλη βεράντα. Από εκεί, η θέα στη χαράδρα του Δελφικού τοπίου καθώς και τον Κορινθιακό κόλπο είναι ανεμπόδιστη και οι μαύρες πολυθρόνες από λάστιχο που υπογράφει η Paola Navone καθώς και οι κορμοί των δέντρων ταιριάζουν απόλυτα με το περιβάλλον. Οι μεγάλες πόρτες ενοποιούν τη βεράντα και το σαλόνι δημιουργώντας indoor και outdoor καθιστικό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Κάτω από την ξύλινη στέγη, η σοφίτα διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα: ένα κρεβάτι και την πολυθρόνα "Zoe" του οίκου Verzelloni σε κίτρινο που προσθέτει μια νότα θαλπωρής.


Οι ιδιοκτήτες, που επισκέπτονται το εξοχικό τους όσο πιο συχνά μπορούν, έχουν προνοήσει και για τους καλεσμένους τους δημιουργώντας δύο φιλόξενους ξενώνες με ατομικά μπάνια στον κάτω όροφο. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η κύρια κρεβατοκάμαρα, που διαθέτει ατομικό τζάκι και δικό της μπάνιο μέσα στον ίδιο χώρο. Το πλεονέκτημά της είναι η θέση της μπανιέρας δίπλα στο μεγάλο παράθυρο που προσφέρει καταπληκτική θέα.

Φωτογραφίες Βαγγέλης Πατεράκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin