29 Ιανουαρίου 2022

Συνδρομή στον αποχιονισμό της Λιβαδειάς από τον Δήμο ΔΑΑ.

Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λεβαδέων, συνέδραμε  για βοήθεια στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα στην συνοικία του ΖΑΓΑΡΑ και της Ευαγγελίστριας.






Με τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος ΔΑΑ και με την παρουσία του ίδιου του Δημάρχου  κου Σταθά, βοήθησαν τα μέγιστα ώστε  και οι πολίτες των περιοχών να απεγκλωβιστουν πιο γρήγορα από τις συνέπειες του ακραίου καιρικου φαινομένου που έπληξε σφόδρα την Λιβαδειά.



Μετά το πέρας των εργασιών αυτών, ο δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε δημοσίως τον ομόλογο του σε τηλεοπτική εκπομπή.
Σήμερα ακολούθησε και 2ο ευχαριστήριο από την αντιπεριφερεια Βοιωτίας :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 
Βοιωτίας
                                        Λιβαδειά 28-01-2022

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΒ

Το καιρικό φαινόμενο ΕΛΠΙΔΑ που χτύπησε με σφοδρότητα και τον Νομό Βοιωτίας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τα μηχανήματα της ΠΕ Βοιωτίας στις περιοχές ευθύνης της. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο εκχιονιστικός στόλος (55 μηχανήματα) βρισκόταν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Βοιωτίας, προχωρώντας σε διαρκείς καθαρισμούς του οδοστρώματος και ρίψεις άλατος (1500tn),αδιαλείπτως για 5 συνεχόμενες ημέρες, προκειμένου ο Νομός να παραμείνει ανοιχτός στο σύνολό του. Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Νομού συντόνιζαν και βρίσκονταν σε όλα τα καίρια σημεία για την αίσια έκβαση της επιχείρησης. Αμέσως μετά την διάνοιξη όλων των δρόμων ευθύνης της ΠΕ Βοιωτίας, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Λιβαδειάς και Θήβας,τα μηχανήματα της ΠΕ Βοιωτίας, ξεκίνησαν τον αποχιονισμό και στις δύο πόλεις. Επίσης τα μηχανήματα επιχείρησαν και στους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου.

«Επιχειρήσαμε από την έναρξη του φαινομένου, κάτω από δύσκολες συνθήκες έντονης χιονόπτωσης και παγετού. Καταφέραμε και με την βοήθεια της τεχνολογίας μέσω της δορυφορικής επικοινωνίας με τα μηχανήματα μας, να απομακρύνουμε μεγάλους όγκους χιονιού και να διασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση των πολιτών. Μετά τον καθαρισμό των περιφερειακών μας δρόμων ήταν επιβεβλημένη η συνδρομή μας για την αποκατάσταση και των δημοτικών δρόμων μετά από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έφερε μεγάλο όγκο χιονιού και δυσκόλεψε την ζωή των πολιτών μας. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά, ο οποίος ανέλαβε να κρατήσει ανοιχτή την περιοχή της Αράχοβας, περιοχή ευθύνης μας, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μεταφέρουμε δυνάμεις στις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα και τον Δήμαρχο Θήβας Γιώργο Αναστασίου, θεωρείται από την πλευρά όλων μας αυτονόητη και δεδομένη. Είμαι ικανοποιημένη από την αίσια έκβαση όλων των επιχειρήσεων ευχαριστώντας πρωτίστως τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για απόλυτη και αμέριστη συμπαράσταση του. Ένα μεγάλο μπράβο στην Πολιτική Προστασία και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας καθώς και στα πληρώματα των μηχανημάτων που υπερέβαλαν εαυτό» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin