5 Ιουνίου 2021

Τρεις λόγοι για να πάτε τώρα στην Αράχωβα

 Ξέρουμε ότι την έχετε συνδυάσει με χιόνια και χειμερινό clubbing. Αλλά επειδή φέτος δεν προλάβατε να τη ζήσετε χειμώνα, λόγω Lockdown, σας δίνουμε 3 λόγους γιατί να την επισκεφτείτε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. 

   Για την ηρεμία της  

Ας μη γελιόμαστε. Η κοσμοσυρροή πάντα χαλάει το φυσικό περιβάλλον και πάντα δυσχεραίνει τις αποδράσεις. Είναι αλλιώς να ψάχνεις να βρεις εύκαιρο τραπέζι και χώρο να παρκάρεις κι αλλιώς να μπορείς να καθίσεις με τη ησυχία σου όπου θελήσεις, χωρίς οχλαγωγία. Κι επειδή ο κόσμος πλέον μεταφέρεται σε κοντινά νησιά και παραθαλάσσια μέρη, ήρθε η ώρα να αρπάξετε την ευκαιρία και να απολαύσετε την  Αράχωβα    πιο ήσυχη από ποτέ  , να μείνετε στους παραδοσιακούς ξενώνες της και να επιλέξετε τα παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβέρνες που θα σας σερβίρουν τις λιχουδιές τους. Συν του ότι θα την ενισχύσετε έπειτα από ένα δύσκολο χειμώνα.

   Για να την ζήσετε με καλοκαιρία  

Μπορεί να της ταιριάζει το χιόνι και η παγωνιά, αλλά το κρύο δεν σας επιτρέπει να τη γνωρίσετε καλά. Αρπάξτε την ευκαιρία του καλοκαιριού και τη δροσιά του βουνού και   τριγυρίστε στα όμορφα σοκάκια της  , δείτε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και τις θαυμάσιες τοιχογραφίες της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, ανακαλύψτε το χαρακτηριστικό ρολόι στην είσοδό της Αράχωβας που αποτελεί το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο και κάντε μια  ξέγνοιαστη, καλοκαιρινή βόλτα  στα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα, τα ξυλόγλυπτα και τη φορμαέλα Παρνασσού.

  Για να κάνετε… μπάνιο  Κι όμως, ο  Παρνασσός  δεν είναι μόνο για σκι το χειμώνα! Λόγω του ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόλπους, τον Ευβοϊκό και τον Κορινθιακό, δίνει επιλογές για μπάνιο στη θάλασσα, μέσα σε  περίπου 1 ώρα μακριά.  Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε προς  Ιτέα και Αντίκυρα  , έναν υπέροχο παραθαλάσσιο οικισμό που αποτελεί το γραφικό επίνειο του Παρνασσού σε απόσταση περίπου 50 λεπτά οδικώς και μπορείτε να συνδυάσετε μπάνιο, καφέ, φαγητό και όλες τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. Εναλλακτικά, διανύοντας λίγο μεγαλύτερη απόσταση, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το  Γαλαξίδι  και να απολαύσετε το τοπίο του που θυμίζει νησί. Κι αν έχετε χρόνο –γιατί όχι- συνδυάστε και μια επίσκεψη στους Δελφούς, σε μια απόδραση που θα τα έχει όλα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin