3 Ιουνίου 2021

Γιορτάζοντας τη ΖΩΗ. ( 1ο Μονοπάτι Σωτηρίας)


Γράφει ο Γιώργος Λούκας



Χαραγμένο στις μνήμες και στον άγριο ορεινό τόπο μας, το μονοπάτι Σωτηρίας αποτελεί μια πορεία αναβίωσης της διαδρομής που πήραν οι Διστομίτες για να γλιτώσουν από μια απ' τις πιο άγριες σφαγές του Β Παγκοσμίου πολέμου.

  Ένα μονοπάτι ελπίδας και θέλησης για ζωή.

Ήταν απόγευμα της 10ης Ιουνίου, όταν οι Γερμανοί στρατιώτες ξεκίνησαν να σκοτώνουν με κάθε τρόπο τους συγχωριανούς μου. Ένας ποταμός νιάτων και ελπίδας τότε κατηφόρισε, όπως τα ρέματα από τα βουνά, για τις βουβές σπηλιές, που απορροφούσαν στις κούφιες εσοχές τους, τον αντίλαλο των υπαρξιακών  κραυγών τους. 

Ένα ποταμός που κινούνταν αντίθετα με το θάνατο. Ένας ποταμός αντίστασης στο βάρβαρο ξεπεσμό του ανθρώπινου είδους.  Ένας ποταμός που θα πότιζε τις ρίζες της μνήμης του τόπου μας. 

Καλώ από αυτό το βήμα ιδιαίτερα τους νέους της περιοχής να έρθουν, να ακούσουν τις ιστορίες απ' τους γερόντους και τις γερόντισσες  που κρύφτηκαν για δύο μήνες στα βουνά. Να ζήσουν την ιστορία και να την κάνουν κομμάτι τους.

Το ποτάμι ούτε πίσω γυρνά και ποτέ δεν είναι το ίδιο. Στις 10 Ιουνίου ήρθε η ώρα και πείτε με τρελό...Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε! Να γιορτάσουμε τη Ζωή που ξεγλίστρησε απ' το θάνατο.

Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/events/915070442406368?ref=newsfeed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin