6 Ιουλίου 2020

Συνεδριακό Αράχωβας : Ήρθε η ώρα για την τελική μάχη .






Τέλος στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Αράχωβα για την μη περάτωση των εργασιών του Arachova center, αναμένεται να βάλει η παρακάτω πρόταση , που απευθύνεται προς πάσαν κατεύθυνση.

 Έπειτα από 11 χρόνια, δικαστικών  ενεργειών, διχαστικών ερμηνειών, κατασκευαστικής ανυπαρξίας, θόλωμα των νερών και άλλων πολλών γεγονότων που θα μας πάρει μέρες για να τα γράψουμε, ήρθε η ώρα για την μοναδική  σοβαρή γραπτή πρόταση και που θα δείξει τις τελικές προθέσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών, μιας και θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.




Προτού όμως συνεχίσουμε, θα  πρέπει να τονίσουμε ότι από όλη αυτή την κωλυσιεργία, η τοπική κοινωνία υπό κανονικές συνθήκες θα είχε καρπωθεί το τεράστιο ποσό των 20 εκ ευρώ από την ολική λειτουργία του κτιρίου. Το ποσό αυτό προκύπτει πάντα από μετριοπαθείς υπολογισμούς και αφορά χρήματα που θα έπεφταν από τους απλούς καφέδες μέχρι και την διεξαγωγή συνεδρίων και ειδικά σε νεκρά χρονικά διαστήματα.


Η παρακάτω πρόταση έχει βασιστεί σε μια κίνηση ματ  που είχε πραγματοποίηση ο πρώην υπουργός της Ν. Δ. και που είχε να κάνει με την κατασκευή του πετάλου του Μαλλιακού πριν από 15 χρόνια.

Όταν ο πρώην υπουργός είδε και απόειδε ότι οι πιθανές κατασκευάστριες εταιρείες, μπλόκαραν το έργο με συνεχείς δικαστικές δολοπλοκίες, αποφάσισε να τους καλέσει στο υπουργείο και να επιληφθεί της υπόθεσης μοιράζοντας την πίτα.

Πάνω σε αυτή την κίνηση προσβλέπουμε πλέον και στην Αράχοβα καθώς όλες οι άλλες κινήσεις έχουν πέσει στον Καιάδα.

Μπορεί το συγκεκριμένο έργο να ήταν πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής που ξεκίνησε αφού αφορούσε  σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα , δυστυχώς όμως δεν είχε την ανάλογη πορεία.




Και επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η σύμπραξη και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει επενδύσει ακόμη και με λεφτά του Δημοσίου από  επιδοτήσεις, ήρθε η ώρα το κράτος το παρέμβει με άλλον όμως τρόπο.

Η τοπική τωρινή  ηγεσία , μη έχοντας καταλογισμένο εις βάρος της κανένα ζήτημα από την έως σήμερα διαχείριση του όλου ζητήματος, εκμεταλευόμενη την καθαρότητα της και το έντιμο παρελθόν του Δημάρχου κου Σταθά , καθώς και τις πολιτικές γνωριμίες τόσο του ιδίου όσο και άλλων εμπλεκομένων  στελεχών της όλης διαδικασίας, συνυπολογίζοντας τον δικαστικό Καιάδα στον οποίο έχει περιέλθει το όλο πρότζεκτ, ήρθε
λοιπόν η ώρα να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την επίσημη πολιτεία , ένα στυλ διαιτησίας από επίσημο φορέα της κυβέρνησης  και πιο συγκεκριμένα όλες οι κινήσεις να γίνουν υπό την εποπτεία αρμοδίου υπουργείου.

Στην εν λόγω επιτροπή του υπουργείου , να τεθεί αναλυτικά το τι έχει γίνει έως σήμερα, να παραβρεθούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές , να γίνει αυτοψία των αρμοδίων στο χώρο του συνεδριακού και ΟΛΟΙ  μαζί να δουλέψουν ώστε το συνεδριακό της Αράχωβας επιτέλους να λειτουργήσει κάτω από νόμιμες συνθήκες , οι οποίες θα επιβληθούν από αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης και με συγκεκριμένο σφιχτό χρονοδιάγραμμα.

Εννοείται , δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της επιτροπής αλλά μη βλέποντας άλλη λύση στον ορίζοντα, η δημοτική αρχή πρέπει να παίξει το τελευταίο της χαρτί , πριν το έργο χαρακτηριστεί ως και επίσημα έως ένα βαθμό άχρηστο.

Γιατί άχρηστο ;

Ναι, το υπόγειο πάρκινγκ εννοείται  θα εξυπηρετεί μόνιμα την Αράχωβα αλλά για αίθουσες συνεδρίασης, τείνει να γίνει όνειρο απατηλό στην εποχή του κορονοϊού και στην εποχή της τηλεδιάσκεψης. Ίσως πλέον δύναται (; )να αλλάξει και χρήση. Άλλη μια μεγάλη κουβέντα.

Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση , η επιλογή να τεθεί το ζήτημα της αποπεράτωσης και νόμιμης λειτουργίας του όλου εγχειρήματος , υπό την σκέπη αρμοδίου φορέα υπουργείου , θεωρείται μονόδρομος για όλους. Μην ξεχνάτε έχουν επενδυθεί και χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τόσο  της Αράχωβας όσο και όλως των Ελλήνων μέσα από τις διάφορες επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.

 Εκτός και αν περιμένει το Ελληνικό κράτος, να επιστραφούν τα χρήματα της επιδότησης μέσω των επιβαλλόμενων προστίμων όπως γίνεται αυτή την ώρα και με την άλλη υπόθεση των σφαγείων Αράχωβας.

Η πρόταση είναι συναινετική και αποβλέπει καθαρά προς την λειτουργία ολόκληρου του κτηρίου.
  

1 σχόλιο:

  1. ..."εκμεταλευόμενη την καθαρότητα της και το έντιμο παρελθόν του Δημάρχου κου Σταθά"... λέει σε κάποιο σημείο το άρθρο.

    Καλά το "λιβανιστήρι" από το γραφείο τύπου του Σταθά, το αντιπαρέρχομαι γιατί δεν εκπλήσσει κανέναν πλέον.

    Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν. Με το παρόν τι γίνεται ;

    Καθαρότητα και συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ΚΕΚΛΕΙΣΜΈΝΩΝ των θυρών δεν "κολλάει".

    Άσε τις live μεταδόσεις που τις έφαγε η μαρμάγκα.

    Αφού είναι τόσο καθαρός να μας πει ποιοί ήταν οι δύο εργολάβοι που πήγε ως εν ενεργεία Δήμαρχος πρόσφατα στην Αθήνα σε δικηγόρο και γιατί.

    Τι συζήτησαν εν αγνοία των δημοτών ?

    Ποιανού προσφορά είναι το λευκό 4x4 και γιατί ?

    Υπάρχουν άλλες καίριες ανάγκες στον Δήμο που αγνοούνται επιδεικτικά (καυστήρας Γυμνασίου Λυκείου για παράδειγμα, ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση, ο χειμώνας δεν είναι και τόσο μακριά).

    Κάποιος, ανώνυμος ΦΥΣΙΚΑ σχολιαστής, σε προηγούμενο σχόλιο μου αναρωτήθηκε αν είμαι αντιπολίτευση στον Δήμο. Οπότε με την σειρά μου ΕΠΏΝΥΜΑ εγώ, αναρωτιέμαι ΥΠΑΡΧΕΙ αντιπολίτευση στον Δήμο ???????

    Είναι καίριο ζήτημα δημοκρατίας, καθώς χωρίς αντιπολίτευση είναι μόνο η χούντα !!!!!

    Ο Σταθάς φέρεται να πανηγυρίζει ότι "διέσπασε" το τοπικό Αράχωβας. Αυτό είναι δηλαδή το "κατόρθωμα" του. Ελλειψη αντιπολίτευσης, να σιωπήσει και το τοπικό ????

    Αν κατηγορηθεί για αντιδημοκρατικές μεθόδους ποιος φταίει ? Εμείς που το σχολιάζουμε ?

    Πολλά αναπάντητα ερωτήματα, δε μαζεύτηκαν......

    Ρε μπας και θέλει να ανοίξει το συνεδριακό να μας ... απαντήσει εκεί ??????

    :):):):):)

    Έχουν γνώση οι "φύλακες" όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin