15 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΕΥΚΙΑ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ

                



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας - ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου -  ο Αθλητικός Σύλλογος ''Ο Ησαΐας ''- ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου και οι κάτοικοι της Δεσφίνας :

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας , καθώς και την κάθετη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών  από την  εταιρεία ''VECTOR'' ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α. Ε. εντός του δάσους  ( ΠΕΥΚΙΑ) της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας.
Μετά από την αυτοψία των φορέων και κατοίκων στο δάσος, διαπιστώθηκε η αποκοπή τουλάχιστον 170 πεύκων μέχρι στιγμής.

Την Τετάρτη 06/02/2019 σε μαζική συγκέντρωση των φορέων και κατοίκων στο Δημοτικό Κατάστημα Δεσφίνας, συγκροτήθηκε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ  ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει άμεσα η παραπάνω αντιπεριβαλλοντική δραστηριότητα.

Σημειώνουμε, ότι οι ενστάσεις μας αφορούν κυρίως:  Στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο αυτοφυές  δάσος του ( ΠΕΥΚΙΑ).  Ένα δάσος που για πολλές δεκαετίες το προστάτευσαν όλοι οι  Δεσφινιώτες  ''ως κόρη οφθαλμού''…  Δηλώνουμε  αποφασιστικά, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ανεμογεννήτριες στον  ΄΄Πευκιά ΄΄.       

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών να ενστερνιστούν τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων της Δεσφίνας  και  να παρέμβουν άμεσα στην εν λόγω ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αλλά και στην Διεύθυνση Δασών , ώστε να σταματήσει η αποκοπή των πεύκων .

-Την Τρίτη 12-02-2019 η Επιτροπή συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.
-Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στην εταιρεία.
-Την Δευτέρα 18-02-2019 και ώρα 19:30 η Επιτροπή διοργανώνει συγκέντρωση   στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
-Καλούνται τα μέλη των Συλλόγων και οι κάτοικοι της Δεσφίνας να πάρουν μέρος.
-Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin