13 Φεβρουαρίου 2019

Επένδυση σε 2.000 στρέμματα κοντά στους Δελφούς -Πεντάστερο ξενοδοχείο με γκολφ και συνεδριακό κέντρο






Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει στο Δήμο των Δελφών και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη της Δεσφίνας δρομολογείται σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία Delphi Golf-Resort.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της επενδυτικής ομάδας κ. Ρόμπερτ Σνάιντερ (Robert Schneider) βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το ενδεχόμενο να λάβει σάρκα και οστά η υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς η δημοτική αρχή των Δελφών εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για το τουριστικό θέρετρο. 

Στόχος της επενδυτικής ομάδας είναι το τουριστικό θέρετρο Delphi Golf-Resort να αναπτυχθεί σε μία έκταση από 1.500 έως 2.000 στρέμματα, ενώ η υλοποίησή του αναμένεται να δημιουργήσει στη Φωκίδα από 700 έως 1.000 θέσεις εργασίας. Στις εγκαταστάσεις του, εκτός από το ειδικευμένο προσωπικό που θα απασχοληθεί, θα προκύψουν και πάρα πολλές θέσεις εργασίας που θα αφορούν σε ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στη νέα γενιά της Δεσφίνας. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα περίπου 200 δωματίων, συνεδριακές αίθουσες και ένα κέντρο ευεξίας (spa).

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο γκολφ φιλικό προς το περιβάλλον. Η εταιρεία μετά την πρώτη σύμφωνη γνώμη έχει να αντιμετωπίσει τώρα για την προώθηση της επένδυσης ζητήματα ιδιοκτησίας, πολεοδομίας, δασαρχείου, αρχαιολογίας, περιβάλλοντος και χρήσεων γης.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή έχει επισημάνει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος διαθέτει έκταση 300 στρεμμάτων ενώ η υπόλοιπη έκταση ανήκει σε ιδιώτες, κάτι το οποίο έχει γίνει αποδεκτό και από την πλευρά της εταιρείας. Επίσης, έχει κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αρχαίο μονοπάτι που διασχίζει την εν λόγω έκταση ζητώντας να βρεθούν τρόποι διατήρησης και ελεύθερης διέλευσης.

Συζήτηση έχει γίνει και για τις τεχνητές λίμνες που πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες υδροδότησης της επένδυσης. Στο πλαίσιο αυτό έχει κατατεθεί πρόταση αύξησης του όγκου νερού που μπορούν να φιλοξενήσουν, ώστε να εξυπηρετούνται και ανάγκες για πότισμα των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής. Φυσικά η δυνατότητα αυτή θα δίνεται εφόσον έχει διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της επένδυσης και με προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών της. Η υδροδότηση της υπόλοιπης περιοχής θα υλοποιείται εάν υπάρχει πλεόνασμα στον όγκο του νερού.

Σημειώνεται ότι στους Δελφούς, πραγματοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια με επιτυχία το Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προσελκύει πλήθος Ελλήνων και ξένων φιλοξενουμένων.


1 σχόλιο:

  1. Πεταμένα λεφτά είναι. Όποιος και να επενδύσει οπουδήποτε στη Φωκίδα, πετάει τα λεφτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin