10 Μαρτίου 2017

Ο Δ. Τζουβάλης στην εκπομπή της ΕΡΤ για το νέο του βιβλίο «Ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα»




Ο Δημήτρης Τζουβάλης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για το νέο του βιβλίο «Ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα»





Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, Δέκα Στην Ενημέρωση, με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη, εμφανίστηκε χθες ο συγγραφέας Δημήτρης Τζουβάλης με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα» .


Όπως είπε ο κ. Τζουβάλης, το μυθιστόρημα αναφέρεται στις επιδράσεις που είχε η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε μεταπολεμικά στην Ελλάδα από μια πολυεθνική (100 εκατ. δολαρίων τότε) και το βιβλίο βασίζεται σε 700 συνεντεύξεις, που πάρθηκαν από απλούς εργάτες της εταιρείας, μέχρι τον πρόεδρό της.

Αναφερόμενος, στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της τότε εποχής, επισήμανε ότι άλλαξαν άρδην, εξαιτίας αυτής της επένδυσης.

Όσο για την πλοκή του βιβλίου
αλλά και τον αινιγματικό τίτλο του, σημείωσε πως το μυθιστόρημα βασίστηκε πάνω σε κάποιους μύθους. ‘Ενας από αυτούς ήταν ένας υποτιθέμενος φόνος, και εκεί σκοτώθηκε ο Θεός του έρωτα. Ο συγκεκριμένος φόνος όπως και οι υπόλοιποι μύθοι χρησιμοποιήθηκαν, όπως είπε για  να καταλάβει ο κόσμος  καλύτερα το νόημα των κοινωνικών και ιστορικών αλλαγών.


Το βιβλίο του Δημήτριου Τζουβάλη και της Αρσινόης Σερμιντζέλη «Ποιος σκότωσε τον Θεό του έρωτα;» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.





Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, συντελούν σ’ ένα μοναδικό μυθιστόρημα. Η δομή, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα και η αγωνία ως το τέλος, θα σας καθηλώσουν.






Δείτε την συνέντευξή του Δημήτρη Τζουβάλη στην ERT




http://thecaller.gr/callers-choice/o-dimitris/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin