28 Μαρτίου 2017

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή εταιρεία του Δήμου Δ.Α.Α.




Ενσωμάτωση της Κοινωφελούς εταιρείας στις υπηρεσίες του Δήμου Δ.Α.Α., θα αποφασιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα από  το Δ.Σ..

Σε επόμενη συνεδρίαση, θα δημιουργηθεί το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα για την διάλυση της εταιρείας και θα δρομολογηθούν οι  απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρχουν πολλές παρενέργειες από το κλείσιμο της.
Το όλο θέμα τέθηκε μετά  από την πρόταση του κου Πατσαντάρα, πρόταση στην οποία συμφώνησαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ., πλην μερικών της παράταξης του κου ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ.

Εδώ βέβαια , θα πρέπει να βρεθούν αρκετές νομικές φόρμουλες, για να συνεχίσουν οι υπηρεσίες που παρέχονται αυτήν την περίοδο μέσω της κοινωφελούς , π.χ. το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, που είναι δύσκολο να συνεχιστεί.

Άλλο ένα θέμα είναι η λειτουργία των ΜΟΥΣΕΙΩΝ του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ. Και τα 2 αυτά είναι ενταγμένα στην κοινωφελή και θα χρειαστούν νέες διαδικασίες ...

Το μείζον πρόβλημα, είναι οι υπάλληλοι καθαριότητας που δουλεύουν μέσω της κοινωφελούς και  η ενσωμάτωση τους στον ΔΗΜΟ, ίσως κρύβει πολλές παγίδες. Μην ξεχνάμε και τους υπαλλήλους της αντίστοιχης εταιρείας της Αντίκυρας και που έπειτα από πολυετής δικαστικούς αγώνες, ακόμη και σήμερα η ένταξη τους στον Δήμο είναι πολυέξοδη και δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Τέλος , κινδυνεύουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της κοινωφελούς, η οποία κοινωφελής, εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις άμεσα, ενώ πλέον θα πρέπει να πληρώνονται εν ενθέτω χρόνο από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Σίγουρο θεωρείτο και η μη συνέχιση πολλών εκδηλώσεων από αυτές, μιας και είναι δείγμα γραφής προηγούμενων δημοτικών αρχών, που θεωρούσαν όλες αυτές τις εκδηλώσεις περιττές.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα.



Blog Widget by LinkWithin