16 Μαρτίου 2016

Από την Χειροτονία Νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου




ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΙΣΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Σε κλίμα συγκίνησης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας τελέστηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ο οποίος μέχρι πρότινος υπήρξε Κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας, Νικαίας, Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, Πειραιώς , Σιδηροκάστρου, Γλυφάδας, Σισανίου & Σιατίστης, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ο Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τανάγρας και Μεθώνης.



Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον Μακαριώτατο και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τόσο Εκείνον όσο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την άριστη σχέση και συνεργασία που τόσα χρόνια είχαν.




Ο Μακαριώτατος στη συνέχεια στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στα πολλά προσόντα που κοσμούν τον π. Γεώργιο. Τόνισε πως καλείται πλέον να υπηρετήσει μια ιστορική Μητρόπολη με όλες τους τις δυνάμεις σωματικές και πνευματικές προς δόξαν Θεού.

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της εκλογής και χειροτονίας του π. Γεωργίου, η οποία επλήρωσε χαρά και ευφροσύνη τόσο τον ίδιο προσωπικά όσο και τον ιερό Κλήρο και το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ανάλωσε τον εαυτό του στη διακονία όχι μόνο της πόλεως του Σχηματαρίου, την οποία ευόρκως και με περισσή αγάπη υπηρέτησε αλλά και γενικότερα την ευρύτερη επαρχία του Σχηματαρίου και όπου αλλού η Τοπική μας Εκκλησία τον κάλεσε. Τέλος, του ευχήθηκε έτη πολλά καρποφόρα και δημιουργική Αρχιερατεία.




Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος προεξήρχε του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού της Συγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου.

Με το πέρας της ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος άγιος Θηβών παρουσίασε στο εκκλησίασμα της πόλεως της Λεβαδείας τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου και του ευχήθηκε για μια ακόμη φορά έτη πολλά και καλή δύναμη για την επιτέλεση των νέων του καθηκόντων. Στη συνέχεια ο άγιος Καρπενησίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και μίλησε καταλλήλως για το πνεύμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την αξία της μετάνοιας και της προσευχής στη ζωή του χριστιανού, αναφερόμενος στην ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού πρώτα ο ίδιος ζήτησε συγχώρηση από τον ιερό κλήρο και το λαό έδωσε τη συγχώρηση και τις ευχές του σε όλους

.http://www.imtl.gr/?p=18287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin