24 Μαρτίου 2016

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.






"Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι επίσης γνωστά στον εισαγγελέα Λιβαδειάς από καιρό. Η υγιής παρέμβαση στην περίπτωση του νοσοκομείου Ρόδου οφείλει να βρει ανάλογο μιμητή στην περιοχή μας. Το γεγονός που ο ακατάλληλος διοικητής της 5ης ΥΠΕ διογκώνει τις ορέξεις του και για τους υπόλοιπους παιδιάτρους του νοσοκομείου Λιβαδειάς τον αφήνει παγερά αδιάφορο; Σύμφωνα με πρόταση της υποδιοικητού της 5ης ΥΠΕ και με ομόφωνη απόφαση των βουλευτών της Φθιώτιδας, η τοποθετημένη και απολύτως εξειδικευμένη στα θέματα υγείας ΣΥΡΙΖΑΙΑ αιτείται και προτείνει την εκ περιτροπής μετακίνηση όλων πια των Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Λαμίας. Τέτοιες επιθετικές ενέργειες από λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν έχουμε ξαναδεί. Η πρώτη φορά αριστερά αδίστακτη όσο ποτέ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επί δικαίων και αδίκων. Τα παιδιατρικά περιστατικά που έλαβαν χώρα όταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ απαίτησε την άμεση απόσπαση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Λαμίας ενώ εφημέρευε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά στη Βοιωτία. Η εκκωφαντική σιωπή του εισαγγελέα πρέπει να σπάσει και να τοποθετηθεί απέναντι στον διοικητή που εκθέτει ολόκληρο παιδιατρικό πληθυσμό υγειονομικά με την ανοχή αν όχι τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει. Διαπράττουν στυγερά εγκλήματα στον βωμό υποτιθέμενης ιδεολογικής συνέπειας." τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ



Ακολουθεί το δημοσίευμα με την παρέμβαση  εισαγγελέα της ΡΟΔΟΥ για παρόμοιο θέμα  :



Παρέμβαση εισαγγελέα για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου






Στο σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου παρενέβη χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, η οποία με έγγραφό της ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του.

Η κα Εισαγγελέας θέτει ευθέως θέμα κινδύνου για την δημόσια υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά των Δωδεκανήσων, «με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων».

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας στα οποία και περιγράφονταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.

Έτσι χθες η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, και την Β΄ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, το οποίο και κοινοποίησε στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας.

Στο έγγραφο η κα. Εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στη νησιωτική περιοχή μας, αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό ασθενών από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, στην αύξηση των περιστατικών και νοσηλειών λόγω του τουρισμού και του προσφυγικού ζητήματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού – αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός- καθιστούν αδύνατη αφενός την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αφετέρου την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων εκ μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών.


rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin