24 Μαρτίου 2016

Φωτό και βίντεο από την παρέλαση στην ΑΡΑΧΩΒΑ. Δήλωση Δημάρχου.





Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24-3-16 ,  μαθητική παρέλαση στην ΑΡΑΧΩΒΑ.
Τσουχτερό το κρύο αλλά οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με την συνοδεία της φιλαρμονικής ΑΡΑΧΩΒΑΣ.
Στην σημερινή παρέλαση παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού και τοπικού συμβουλίου καθώς και ο Δήμαρχος , ο οποίος μας εξήγησε ένα συγκεκριμένο γεγονός , άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.














1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17:01

    Πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι κάποιος, ιδιαίτερα όταν είναι Δήμαρχος για να μην υποπέσει στο ατόπημα που διέπραξε ο κ. Γεωργακός, που με ύφος παντογνώστη μας «εξήγησε» το συμβολισμό από τις πέτρες στο άγαλμα του Καραϊσκάκη; Πρέπει να του υποδείξει κάποιος ότι γι’ αυτές τις ανατολίτικες πολεμικές πρακτικές, όπως είναι η πυραμίδα από τα Τουρκαρβανίτικα κεφάλια στη μάχη της Αράχωβας, τοις οποίες πολλές φορές και οι Έλληνες χρησιμοποίησαν, καλό είναι να μην καμαρώνουμε, ούτε να κορδωνόμαστε για την πραγματοποίησή των. Δεν είναι δυνατόν να υπερηφανευόμαστε για τις βάρβαρες συμπεριφορές που κληρονομήσαμε από τους Τούρκους μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης. Ναι μεν ο πόλεμος είναι σκληρός όμως έχει και κανόνες, ιδιαίτερα για το σεβασμό προς τους νεκρούς
    Ο Σολωμός , στον Εθνικό Ύμνο, για να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα της σφαγής 28.000 Τούρκων και Εβραίων, όχι μόνο μαχητών αλλά στην πλειοψηφία τους άμαχους, γυναίκες, γέρους και μικρά παιδιά, στην κατάληψη της Τριπολιτσάς , λέει χαρακτηριστικά:
    «Τ' ακαρτέρειε. Εφαίνον' ίσκιοι αναρίθμητοι, γυμνοί,
    κόρες, γέροντες, νεανίσκοι, βρέφη ακόμη εις το βυζί.
    'Ολη μαύρη μυρμηγκιάζει, μαύρη η εντάφια συντροφιά,
    σαν το ρούχο οπού σκεπάζει τα κρεβάτια τα στερνά.
    Τόσοι, τόσοι ανταμωμένοι επετιούντο από τη γη,
    όσοι ειν' άδικα σφαγμένοι από τούρκικην οργή.»

    Μας λέει δηλαδή , ότι η σφαγή έγινε , όχι από τους Έλληνες πολεμιστές, αλλά από τους νεκρούς Έλληνες που σηκώθηκαν από τους τάφους, τους σφαγμένους από τους Τούρκους στα τόσα χρόνια σκλαβιάς.
    Δήμαρχε, όταν μιλάς μπροστά σε μικρόφωνο και σε ακούνε και Νέοι άνθρωποι, οφείλεις να είσαι τουλάχιστον πιο προσεκτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin