3 Δεκεμβρίου 2015

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων "Lillehammer2016"

                                     

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΛΕΧΑΜΕΡ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΤΟ 2016

 

  Με μεγάλη χαρά και τιμή ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς δέχθηκε την πρόταση που έγινε στην υπεύθυνη του τμήματος χιονοδρομίας του συλλόγου μας κα. Στάμου και μέλος το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) να συμμετέχουν οι αθλητές του συλλόγου μας στην λαμπρή τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας. Την  Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 12 πμ και κάτω από τον ηλιόλουστο καταγάλανο ουρανό στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε η  εξαιρετική αυτή διοργάνωση  στην οποί α συμμετείχαν 11. χιονοδρόμοι αθλητές του ΑΚΟΛ  μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.





Μετά την είσοδο των αθλητών του ΑΚΟΛ με τις σημαίες των δύο χωρών και την έπαρση  σημαιών της Ολυμπιακής –Ελληνικής και Νορβηγικής  ξεκίνησε η λαμπρή τελετή.

Η Φλόγα άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, η οποία
την παρέδωσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον αθλητή χιονοδρομίας Γιώργο Καρακάση, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβαν για τη Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου οι  4 λαμπαδηδρόμοι αθλήτριες  χιονοδρομίας δυο Έλληνες  και δυο Νορβηγοί.






Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το σύμβολο του Ολυμπισμού στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λιλεχάμερ 2016», κα SiriHatlen, ολοκληρώνοντας την Τελετή που παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης και πολλά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων του Λιλεχάμερ το 2016 θα συγκεντρώσουν πάνω από 1100 αθλητές από 70 έθνη από τις 12 έως 21 Φεβρουαρίου. Πριν η Φλόγα ανάψει στο Λιλεχάμερ, την ημέρα της τελετής έναρξης, θα επισκεφθεί και τις 19 κομητείες της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας επί νορβηγικού εδάφους. Σε κάθε κομητεία, ένας νέος έχει επιλεγεί να ανάψει και να μεταφέρει τη δάδα στο νορβηγικό έδαφος. Αυτοί οι αξιόλογοι νέοι έχουν επιλεγεί λόγω της θετικής επιρροής που έχουν ως πρότυπα προς μίμηση στις κομητείες τους και στον αθλητισμό.

Ο ΑΚΟΛ Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο  και  για μία ακόμη φορά αναγνωρίζεται ως ο ιστορικότερος  σύλλογός της πόλης της Λιβαδειάς που καλλιεργεί τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό .και εύχεται καλή επιτυχία στην Νορβηγία για την  τέλεση των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων το 2016.

Οι αθλητές του τμήματος χιονοδρομίας που πήραν μέρος στην τελετή είναι: 



Γεροντοπούλου Εμμανουέλα
Γεροντόπουλος Παναγιώτης
Ζητουνιάτης Γιώργος
Θεοχάρη Λιάνα
Κεχαγιάς Δημήτρης
Κεχαγιάς Φώτης
Oικονόμου Βασίλης
Παπαχαραλάμπους Εφη
Ρεμπάπης Βαγγέλης
Σκευούλης Νικόλαος
Χριστοδούλου Σπύρος 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin