7 Δεκεμβρίου 2015

Δελφοί : 400 αθλητές έτρεξαν... στα χνάρια του Δευκαλίωνα






Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο του Δευκαλίωνα, την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της«Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» έτρεξαν σήμερα περισσότεροι από 400 αθλητές που συμμετείχαν για 4η συνεχή χρονιά στον ορεινό δρόμο των Δελφών.

Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο του Δευκαλίωνα, την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.



Πριν την έναρξη οι ιέρειες άναψαν την φλόγα, την οποία κράτησε ο σύζυγος και προπονητής της Ολυμπιονίκη Αθανασίας Τσουμελέκα, Νίκος Δημητριάδης, ενώ οι αθλητές έδωσαν τον όρκο των δελφικών παραγγελμάτων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δυο διαδρομές, ώστε οι αθλητές να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση. Πιο αναλυτικά, η μεγάλη διαδρομή είχε μήκος 25 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα ενώ η μικρή διαδρομή είχε μήκος 10 χλμ. με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα. 

Οι διαδρομές εναλλάσσονταν μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν εμπεριείχαν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής ηταν κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διέσχιζε το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστο υψόμετρο που έφτανε η μεγάλη διαδρομή ηταν στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. 


Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας...
Πελοποννήσου συνεπήραν αθλητές και θεατές.



Ο φετινός αγώνας ορεινού δρόμου λειτούργησε υποστηρικτικά στην υποψηφιότητα των Δελφών για την ανακήρυξή τους πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Παράλληλα Ο αγώνας υποστήριξε το έργο του συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

http://www.protothema.gr/greece/article/533681/400-athlites-etrexan-sta-hnaria-tou-deukaliona-/


Περισσότερες φωτο μπορείτε να βρείτε στο http://www.nassostriantafyllou.gr/2015/1206_deucalion_race

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin