3 Δεκεμβρίου 2015

Κλιμάκιο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ χθες με μαθητές σε Λιβαδειά και ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ


Το Ποτάμι συνομιλεί με τους μαθητές






Το Ποτάμι συνομιλεί με τους μαθητές για το σχολείο, τον αθλητισμό και το bullying

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μαζί με τη σχολική σύμβουλο και εμπειρογνώμονα του Τομέα Προσχολικής Αγωγής, Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαργαρίτα Γερούκη βρέθηκαν στη Βοιωτία για να μιλήσουν και να συνομιλήσουν με μαθητές για τη σχέση σχολείου και αθλητισμού και το φαινόμενο του bullying. Οι ομιλίες έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους εκπαιδευτικοί από τη Βοιωτία οι οποίοι και φρόντισαν για την άρτια διοργάνωσή τους.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Λειβαδιά όπου στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση με μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου της περιοχής. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του Ποταμιού μετέβη στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας όπου στον κινηματογράφο «Φίλιππος» συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γιώργου Μαυρωτά με τίτλο: «Αθλητισμός και Σχολείο:
Μύθοι και πραγματικότητα» και της Μαργαρίτας Γερούκη με θέμα «Stop bullying».

Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν ως χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές και οι συνοδοί τους, με πολλά από τα παιδιά να θέλουν να μάθουν πως μπορούν καλύτερα να συνδυάσουν τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες. Ειδικό θέμα συζήτησης από μεριάς μαθητών, αποτέλεσε και το γεγονός ότι ενώ έχει πλέον γίνει γνωστό το πρόβλημα του bullying και οι συνέπειές του αυτό παρόλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Καρκάνας, οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων Λιβαδειάς, Άσπρων Σπιτιών και Αντίκυρας όπως και στελέχη της Αλουμίνιον της Ελλάδας.

Και οι 2 εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θα ήταν σκόπιμο να επαναληφθούν και σε άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής έχοντας ως κοινό και τους γονείς των παιδιών την επόμενη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin