3 Ιουνίου 2014

Συνέντευξη του Γιώργου Κεφάλα στο 218



1.  Κ. Γιώργο καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρώτη θέση που καταλάβατε, με τον συνδυασμό του κ . Πατσαντάρα, μετά την εκλογική διαδικασία. Αν και πρώτη φορά πήρατε μέρος σε εκλογές, καταφέρατε και αναδειχθήκατε πρώτος σε ψήφους από την εκλογική περιφέρεια Αράχωβας με τον συνδυασμό του κ Πατσαντάρα. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Ευχαριστώ πολύ.

Καταρχήν θα ήθελα να απαντήσω στο εξής ερώτημα: Γιατί με τον Γιάννη Πατσαντάρα;

H απάντηση είναι γιατί εκτίμησα την ειλικρινή και μεγάλη προσπάθεια που έκανε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου που λόγω κρίσης και Καλλικράτη είχαν κυριολεκτικά εξοκείλει. Η νοικοκυροσύνη είναι το πιο χρήσιμο (αν και όχι λαοφιλέστερο) προσόν που πρέπει να έχει ένας τοπικός άρχοντας και ο κ. Πατσαντάρας είναι νοικοκύρης στον υπερθετικό βαθμό. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η «σφιχτή» πολιτική είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουμε ως Δήμος τους καιρούς αυτούς και τον συγχαίρω γιατί την εφάρμοσε μέχρι κεραίας μη υπολογίζοντας πολιτικό κόστος και προσωπικά οφέλη. 

Τώρα όσο αφορά την ερώτησή σου έχω να πω ότι ευχαριστώ από καρδιάς όσους με υποστήριξαν. Θα προσπαθήσω αυτό που κόσμος διέκρινε στο πρόσωπό μου και με αντάμειψε με την ψήφο του να το υπηρετήσω στον μέγιστο βαθμό και να το εξελίξω ένα βήμα ακόμη παραπέρα.

2.   Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τον Γιώργο Κεφάλα ( π.χ. σπουδές ) ;

Είμαι 31 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αράχωβα. Σπούδασα Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ασκώ το επάγγελμα αυτό ακατάπαυστα από 23 χρονών. Ελλείψει αντικειμένου στον τόπο μου αναγκάζομαι να βιοπορίζομαι κυρίως στην πρωτεύουσα όπου και «χτίζω» βιογραφικό. Μιλώ την Αγγλική. Επίσης, για να κάνω και λίγη πλάκα, γνωρίζω και την επιστήμη της αρτοπαρασκευαστικής καθώς όταν έχω ελεύθερο χρόνο βάζω κι εγώ πλάτη στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί ο αδερφός μου στην Αράχωβα. 

3.     Τι θα επιδιώξετε μέσα από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχετε ;

Εφόσον μετάσχω στο επόμενο Δ.Σ. δεν θα επιδιώξω τίποτα διαφορετικό απ’ ότι και τα υπόλοιπα μέλη του. Να υπηρετήσω στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα του τόπου. Απλώς θα το πραγματοποιήσω από την οπτική γωνία που εγώ αντιλαμβάνομαι ως ορθότερη. 







4.    Ποιες προτάσεις θα μπορούσατε να φέρετε σε συζήτηση στο Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας ή και για την ανάπτυξη του Δήμου μας ;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, όπως λέτε και εσείς οι ιντερνετικοί, είναι υπό διαμόρφωση. 

5.    Πώς έχετε οραματιστεί την Αράχωβα ; Έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης ;

Αν παρατηρήσουμε την κατάσταση με το μάτι του εξωτερικού παρατηρητή, αντικειμενικά δηλαδή και συγκρίνοντας πάντα σε σχέση με την ομήγυρη της Αράχωβας, θα διαπιστώσουμε ότι δεν πάσχουμε από υποδομή, αντίθετα υπερτερούμε φανερά σε σχέση με τα άλλα χωριά. Δυνατότητες πάντα υπάρχουν, κυρίως στις κάτω γειτονιές,, αλλά στο κομμάτι «Υποδομή», προσωπική εκτίμηση αυτή, πρέπει να δοθεί βάρος στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου. 

Αυτό όμως που χωρά σίγουρα βελτίωσης είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες που αφήνουν εδώ τα ωραία λεφτά τους. Σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει ταβάνι. 

6.  Αν και μπήκατε νέος στην πολιτική σκηνή του Δήμου μας, θα θέλατε να συνεχίσετε να ασχολείστε με το κοινά και σε επόμενες εκλογικές διαδικασίες ή αυτό θα εξαρτηθεί από διαφόρους παράγοντες ;

Ασχολούμαι με τα κοινά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, απλώς τώρα πέρασα στην 1η γραμμή. Τα κοινά είναι υπόθεση όλων και κανένας δεν πρέπει να απέχει κατά τη γνώμη μου. Το πρότυπο του απολιτίκ παρατηρητή-μόνιμου επικριτή των πάντων με βρίσκει αδιάφορο. Είτε μπροστά, είτε επίκουρος στα μετόπισθεν θα συνεχίσω να ασχολούμαι. Έτσι έμαθα από μικρός, έτσι θα συνεχίσω. Είναι θέμα αντίληψης. 

7.   Βοήθησε σε αυτήν την εκλογή σας ο παράγοντας της οικογένειά σας ;

Ναι, εισέπραξα δια της επαγωγικής λογικής την εκτίμηση του κόσμου και προς άλλα μέλη της οικογενείας μου. Είναι φυσιολογικό αυτό, η οικογένεια ευτυχώς εξακολουθεί να είναι η κορυφαία αξία στον τόπο μας.

8. Τι έχετε να ευχηθείτε στον νέο δήμαρχο και τι στον απερχόμενο ;

Τον νέο Δήμαρχο τον γνωρίζω σχεδόν από τότε που γεννήθηκα και τον εκτιμώ πολύ, όπως και την οικογένειά του. Είναι πολίτης πρώτης γραμμής με δράση στα κοινά κυρίως στα πολιτιστικά. Η γενναία επένδυση που έκανε στην Αράχωβα δείχνει και την αγάπη του για τον τόπο. Τα παραπάνω θετικά δεν πρέπει όμως να μας θολώσουν την κρίση όταν καλούμαστε πλέον να τον κρίνουμε όχι ως άνθρωπο, αλλά ως Δήμαρχο. Εγώ του εύχομαι να είναι όχι αρεστός, αλλά χρήσιμος, για το καλό όλων.

Ο κ. Πατσαντάρας υπήρξε σίγουρα χρήσιμος , εύχομαι να είναι υγιής ώστε να εξακολουθεί να είναι και στο μέλλον. 



9.    Πώς κρίνετε την μέχρι σήμερα λειτουργία των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου μας ;
Τους ευνόησε ο Καλλικράτης ;

Δύσκολη ερώτηση. Δεν έχω απάντηση σε αυτό, θα πρέπει να αφήσουμε πρώτα λίγα χρόνια τον Καλλικράτη να «ρολάρει» και μετά θα δούμε αν το πείραμα ήταν πετυχημένο. Πάντως και οι άλλοι στο ίδιο καζάνι με μας βράζουν, έτσι; Τα προβλήματα είναι κοινά. 



10.    Τέλος θα θέλατε κάτι να προσθέσετε …..



Θέλω να απευθυνθώ σε κάποια άτομα, συντοπίτες μας. Είναι νέοι, με προσόντα, χαρακτήρα και ικανότητες, που διστάζουν να εκτεθούν στα κοινά φοβούμενοι έχθρες και αντιπαλότητες. Σε αυτούς θα ήθελα να πω, ως έμπειρος πλέον που έφαγα την κρυάδα, μακάρι να είμαι η αρχή και να ακολουθήσουν. Θέλω να τα ζυγίσουν τα πράγματα και να καταλάβουν ότι το να σε χαιρετάνε 10 – 15 άτομα λιγότερα τη μέρα και να ακούς λιγότερες καλημέρες το πρωί είναι μια θυσία που αξίζει κανείς να την κάνει αν είναι για καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin