24 Ιουνίου 2014

Γιάννης Καράμπελας: "Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο στη Βοιωτία"








Αθήνα 24.06.2014





“Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο στη Βοιωτία”



Στη συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Βορίδη, με εκπροσώπους των φορέων του νομού Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού ως απόρροια της ανησυχίας των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα και ως συνέχεια της χαμηλής βαθμολογίας που έλαβαν τα συγκεκριμένα νοσοκομεία στην τελευταία αξιολόγηση του υπουργείου.



Από πλευράς υπουργού, υπήρξε ρητή διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο της Βοιωτίας, ενώ τονίστηκε πως στόχος της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση οι παροχές υγείας του νομού να βρεθούν στα προ κρίσης επίπεδα.



Αυτό θα επιτευχθεί: α) με ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό και β) με άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρα Υγείας) με ιατρικό προσωπικό.



Επιπλέον συζητήθηκαν διεξοδικά οι πιθανοί τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων των νοσοκομείων και κυρίως της Θήβας, οι οποίοι εφόσον εφαρμοστούν θα λύσουν δια παντός το οικονομικό ζήτημα του νοσοκομείου.



Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων, παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις.



Με εκτίμηση,
Γιάννης Καράμπελας

Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

Φίλωνος 16, 32100 Λιβαδειά, www.ikarampelas.blogspot.gr


Blog Widget by LinkWithin