18 Ιουνίου 2014

ΑΛΠΕΙΣ: ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 3883 ΜΕΤΡΩΝ



η φωτό από την ιστοσελίδα


Τον Ιανουάριο του 2007 η Mountain Wilderness International κινητοποιείται κατά του σχεδίου ανάπλασης της κορυφής Petit Cervin (3883 μ.), της Δημοτικής Ενότητας Zermatt,στην Ελβετία.
Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή πύργου 117 μέτρων ύψους στην κορυφή Petit Cervin ,ορατή από όλες τις κορυφές των Αλπεων, που θα φιλοξενεί ρεστωράν,ξενοδοχείο,εμπορικό κέντρο και άλλες υπηρεσίες και θα εξυπηρετείται από τελεφερίκ.Αυτός ο πύργος που θα κυριαρχούσε στο τοπίο των Αλπεων ,θα αποτελούσε εμβληματική περίπτωση κερδοσκοπικού τουρισμού.
Μια καμπάνια κατά του έργου αυτού,που αποσκοπούσε να αυξήσει τεχνητά το υψόμετρο του βουνού ,για να φθάσει τα 4000 μέτρα (3883+117=4000) ,οργανώθηκε από την Mountain Wilderness International ,το WWF,την Pro Natura και ορειβατικούς συλλόγους,για να εμποδισθεί η πραγματοποίηση αυτής της τερατώδους κατασκευής ,από όλους εκείνους που αναγνωρίζουν και βρίσκουν στα βουνά τις αξίες και τις εμπειρίες ,που η καταναλωτική κοινωνία υποτιμά και υπονομεύει.
Οι κινητοποιήσεις απέφεραν καρπούς, αφού το καντόνι της Valais απαγόρευσε κάθε κατασκευή ή εγκατάσταση πάνω από τα 3840 μέτρα,στη κορυφή Petit Cervin
Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin