15 Δεκεμβρίου 2013

Εντόπισαν στο Βιετνάμ Αμερικανό στρατιώτη που ήταν «στα αζήτητα» επί 44 χρόνια – Έκαναν την ιστορία του ντοκιμαντέρ [βίντεο]



Πρόσφατο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Unclaimed» [«Στα Αζήτητα»] παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία του πρώην λοχία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζον Ρόμπερτσον, ο οποίος χάθηκε στο Βιετνάμ το 1968 κι έμεινε στα «αζήτητα» επί τέσσερις και κάτι δεκαετίες.

Η εφημερίδα The Toronto Star αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά της ότι ο σκηνοθέτης Μάικλ Γιόργκενσεν εντόπισε τον 76χρονο Ρόμπερτσον σε έναν απομονωμένο αγροτικό οικισμό σε μια ξεχασμένη γωνιά του Βιετνάμ, ανίκανο να αρθρώσει έστω και μια κουβέντα στα αγγλικά, να θυμηθεί την ίδια την ημερομηνία γέννησής του ή ακόμη και τα ονόματα των παιδιών του, τα οποία άφησε πίσω στις ΗΠΑ.

Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για μία ιστορία που δύσκολα γίνεται πιστευτή, δεδομένου του υψηλής προτεραιότητας μελήματος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να διασφαλίζουν σε κάθε πόλεμο που διεξάγουν τη σίγουρη επιστροφή κάθε μέλους που υπηρετεί στις τάξεις τους, εφόσον κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως δυνατό.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε στην καναδική εφημερίδα πως κι εκείνος έδειξε δυσπιστία όταν πρωτάκουσε την ιστορία από το στόμα ενός βετεράνου του Βιετνάμ, ονόματι Τομ Φονς, σύμφωνα με τον οποίο ο Ρόμπερτσον είχε θεωρηθεί και καταγραφεί ως νεκρός.

Πείστηκε, καθώς λέει ο ίδιος, μονάχα όταν ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή χώρα και συνάντησε δια ζώσης τον ξεχασμένο Αμερικανό.

Μία τρομερή λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο Ρόμπερτσον επέστρεψε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Γιόργκενσεν, για να την εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο Βιετνάμ, έχοντας πρώτα επισκεφτεί για μία τελευταία φορά τα παιδιά του.

Δείτε το συγκλονιστικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin