16 Δεκεμβρίου 2013

Να γιατί δεν ακούμε τα ΜΜΕ..Αθώοι οι 42 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΧΑ




της Εύας Καραμανώλη 



Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από νέα έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατά περίπτωση. 

Με την αθώωση των 42 προσώπων,επιχειρηματιών, επενδυτών, χρηματιστών, ακόμα και εφοπλιστών, που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κλείνει η γνώστη υπόθεση δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας. 

Οι ρυθμοί απονομής δικαιοσύνης είναι ακόμα και για τα αργόσυρτα επίπεδα της ελληνικής δικαιοσύνης εν προκειμένω υπερβολικά αργοί, αφού μεσολάβησε η ανάκριση από την πρώην ανακρίτρια αλλά και πρώην κατάδικο των φυλακών Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιλογές της οποίας οδήγησαν στην καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η ανακρίτρια κρίθηκε ένοχη επειδή «δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».

Η αθώωσή τους αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση που ονομάστηκε μετοχές-φούσκες.

Στο εδώλιο κάθησαν ιδιοκτήτες εισηγμένων, χρηματιστές, εφοπλιστές, μεσάζοντες κ.ά., και συγκεκριμένα: Παναγιώτης Κονταλέξης – χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης – μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης – μέτοχος της Άττι-κατ, Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής), Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγημένης εταιρείας, Ηλίας Τσοτάκος – χρηματιστής, Δημήτριος Ράνιος – χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, Ελένη Ζησιμοπούλου, Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής), Ιωάννης Σφακιανάκης, Αγγελική Ζησιμοπούλου, Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής), Αναστασία Κολλάκη (σύζυγος εφοπλιστή), Παντελής – Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής), Σταύρος Γαλανάκης, Ιωάννης Τσούρτης, Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή), Βαρβάρα Τσούρτη, Σταυρούλα – Μαρία Λακοπούλου, Ιορδάνης Αρζόγλου, Ζωή Στέγγου.

Το δικαστήριο έκρινε πώς δεν στοιχεοθετήθηκε η απάτη διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin