7 Δεκεμβρίου 2013

Παρνασσός : Ξεκινά η λειτουργία του χιονοδρομικού

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η έναρξη της σεζόν!




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμένουμε πιστοί στο ραντεβού μας και ανοίγουμε τις πόρτες στο 1750μ. το Σάββατο 14/12. Τα πρώτα χιόνια ήδη σκέπασαν το βουνό μας και ομόρφυναν το τοπίο για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ευελπιστούμε ότι σταδιακά και μέσα στις γιορτές θα έρθουν και νέες χιονοπτώσεις οι όποιες θα βοηθήσουν ώστε να σχεδόν παράλληλα με την εκκίνηση της σεζόν, να υπάρχουν αρκετές πίστες κατάλληλες για χιονοδρομία και οι περισσότεροι από τους αναβατήρες μας σε λειτουργιά.

Το ΧΚΠ είναι έτοιμο να δεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του, μετά την άρτια προετοιμασία των εγκαταστάσεών του, με 3 νέους αναβατήρες. Συγκεκριμένα:

Η αντικατάσταση του αναβατήρα Δια με έναν επίσης συρόμενο αναβατήρα νέας τεχνολογίας. Το μήκος του είναι 400 μέτρα και η μεταφορική του ικανότητα μέχρι και 1.200 άτομα την ώρα. Η μεγάλη του μεταφορική ικανότητα οφείλεται στο ότι πέρα από πιατάκι μπορεί εξ ολοκλήρου να εφοδιαστεί με άγκυρες τύπου t-bar.
Συρόμενος αναβατήρας, στην περιοχή Σαχάρα (πίστα 22), όπου ως γνωστόν υπάρχει μια από τις καλύτερες πίστες με εξαιρετική ποιότητα χιονιού λόγο προσανατολισμού σχεδόν όλη την χειμερινή περίοδο και είναι κατάλληλη για να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς χιονοδρόμους. Το μήκος του νέου αναβατήρα είναι 800 μέτρα και η μεταφορική του ικανότητα μέχρι και 800 άτομα την ώρα.
Συρόμενος αναβατήρας αρχαρίων μήκους 180 μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 600 ατόμων την ώρα που τοποθετήθηκε στο νέο πλατό αρχαρίων πίσω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Το νέο αυτό, ειδικά διαμορφωμένο πλατό, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων και εξασφαλίζει ποσότητα αλλά και ποιότητα χιονιού, ιδανική για αρχαρίους και για όλη τη διάρκεια της σεζόν.Επιπλέον έχει προχωρήσει μεγάλο μέρος των έργων του υπεραναβατήρα Αφροδίτη-Βάκχος που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι 2014 και θα λειτουργήσει την ερχόμενη σεζόν.

Σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή χιονοδρομική χρονιά.

● Για τη νέα σεζόν 2013-2014 προβλέπονται οι ίδιες τιμές με πέρσι

● Για όλα τα νέα του Χ.Κ.Π επισκεφτείτε το parnassos-ski.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin