14 Νοεμβρίου 2013

Τράγκας: Κλείνει ο Μυτιληναίος το βράδυ της Κυριακής από την ΔΕΗ;;;...






Η είδηση που ταράζει τον επιχειρηματικό κόσμο: 
Γιώργος Τράγκας: οριστικά κλείνει ο Μυτιληναίος το βράδυ της Κυριακής από την ΔΕΗ!!με εντολή των Γερμανών!




Σε καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρία «Αλουμίνιον ΑΕ» του ομίλου Μυτιληναίου προχώρησε η ΔΕΗ ύστερα από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που όρισε τιμή πώλησης της ενέργειας σε επίπεδα που, κατά τη ΔΕΗ, είναι κάτω του κόστους και προκαλεί αναδρομικά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της επιχείρησης.
Η απόφαση για την καταγγελία της συμβατικής σχέσης με την Αλουμίνιον ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και έχει ισχύ από 18 Νοεμβρίου 2013. Η σχετική δήλωση - καταγγελία εστάλη σήμερα στην Αλουμίνιον.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η απόφαση ελήφθη για την προστασία των μειζόνων συμφερόντων της Επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι:
-Με την απόφαση της πλειοψηφίας του διαιτητικού δικαστηρίου (2 προς 1) η ΔΕΗ πρέπει να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στην Αλουμίνιον σε τιμή κάτω του κόστους επί ζημία της Επιχείρησης.
-Η ΔΕΗ οφείλει να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει τη ζημία των μετόχων της, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Δημοσίου ως βασικού μετόχου της.
-Η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ επιλεκτικά προς την Αλουμίνιον σε τιμή κάτω του κόστους συνιστά στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού.
-Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πράξει οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να μην χορηγεί κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
«Πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίσταται έως τώρα εκ συμμορφώσεως της προς την απόφαση της πλειοψηφίας του διαιτητικού δικαστηρίου, η ΔΕΗ οφείλει να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την εφεξής ζημία, καθώς και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που παρέχει η νομοθεσία για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης που λειτουργεί τελικά σε βάρος όλου του Κοινωνικού Συνόλου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου προέβλεπε τιμή πώλησης της ενέργειας προς την Αλουμίνιον 40,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα (στο οποίο περιλαμβάνονται το σταθερό και μεταβλητό κόστος ενέργειας, οι Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος, Επικουρικών Υπηρεσιών, ΥΚΩ, και οι επιβαρύνσεις για τα ανταποδοτικά τέλη υπέρ ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ/ΛΑΓΗΕ και δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις Ειδικό Τέλος ΑΠΕ/ΕΤΜΕΑΡ, ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΤΕ και τυχόν λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις). Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη από αυτήν για την οποία η χώρα μας καταδικάσθηκε το 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

newsbomb , fokida tv

1 σχόλιο:

  1. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin