20 Νοεμβρίου 2013

Πως μπορείτε να μην πληρώνετε Α.Ε.Π.Ι. και GEA και να έχετε νόμιμη άδεια?




Μια ακόμη εταιρεία (η οποία είναι  στο εν λόγω χώρο αρκετά χρόνια) η GEA ,που θέλει να εισπράττει  τα συγγενικά δικαιώματα από τα μουσικά κομμάτια που ακούμε ή και παίζονται σε τηλεοράσεις, ακόμα και από τα έργα,σε κοινόχρηστους χώρους και πιο συγκεκριμένα σε καφέ-εστιατόρια,μπαρ club , ξενοδοχεία έχει αρχίσει και κάνει πιο δυναμικά την εμφάνιση της ακόμα και στην επαρχία.
Η εν λόγω εταιρεία ζητά ένα σεβαστό ποσό από τους επιχειρηματίες, σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Ένα ακόμα δυσβάσταχτο ποσό , προστίθεται στις επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε ότι η GEA δεν αναιρεί την Α.Ε.Π.Ι., δηλαδή οι επιχειρήσεις   πρέπει να πληρώνουν και τις δύο....
Νομικοί κύκλοι, υπεύθυνα όμως ενημερώνουν ότι η  GEA   σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποβάλουν μηνύσεις, όπως πράττει η ΑΕΠΙ.
Με λίγα λόγια είναι μια εταιρεία που με διάφορους τρόπους σε πείθει ότι πρέπει να τους καταβάλλεις ένα σεβαστό ποσό. Προσωρινά σε ενημερώνουν είτε προσωπικά είτε τηλεφωνικά. Έγγραφα με  ατομικά σημειώματα, προσωρινά δεν έχουν σταλεί αλλά και δεν έχουν την δυνατότητα υποβολής μηνύσεων.

Βεβαίως υπάρχει και εναλλακτική πρόταση, αρκετά οικονομικότερη από την ΑΕΠΙ  με  την οποία δεν μπορούν να ζητηθούν άλλα μισθώματα ούτε από  την GEA.
H εν λόγω εταιρεία είναι η
MAD MELODY, η οποία διαχειρίζεται χιλιάδες τραγούδια που δεν υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα αλλά ούτε και σε συγγενικά.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η MAD MELODY σου παρέχει διάφορες λίστες αναπαραγωγής μουσικών κομματιών που χρειάζεται κεντρική μονάδα (υπολογιστής) για την αναπαραγωγή τους.
Η εν λόγω άδεια που σου δίνει ,χρησιμοποιείται νομότυπα στις κατά τόπους Δημαρχίες για την έκδοση της απαραίτητης άδεις μουσικής.
 ΔΕΝ καλύπτει τα δωμάτια των ξενοδοχείων, για τα οποία πρέπει να πληρώνεται κανονικά η ΑΕΠΙ.
ΔΕΝ καλύπτει μαγαζιά που κάνουν χρήση D.J. ή έχουν μουσικές ορχήστρες.
 Η χρήση της τηλεόρασης επιτρέπεται μόνο κατά την διάρκεια μετάδοσης αγώνων αλλά και για ενημερωτικές εκπομπές( π.χ. ειδήσεις). Κατά την διάρκεια αναπαραγωγής τηλεοπτικών έργων-σειρών, ο ήχος πρέπει να είναι κλειστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin