11 Νοεμβρίου 2013

Έγκλημα πάθους




Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Συγκλονιστική τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης της 52χρονης Ελένης Μπόνια από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2013.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, δολοφονήθηκε από έναν συγχωριανό της, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε ερωτικές σχέσεις.

Πρόκειται για έναν 62χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, παντρεμένο με παιδιά, ο οποίος, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, δολοφόνησε την 52χρονη διότι τον απειλούσε ότι, αν τη χωρίσει, θα αποκάλυπτε στη γυναίκα του τη σχέση τους.

«Η 52χρονη ήταν χωρισμένη και, όπως προκύπτει, δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με τους συγγενείς της. Διατηρούσε όμως σχέση με τον παντρεμένο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, ήθελε να χωρίσουν. Όταν της το είπε, εκείνη έγινε έξαλλη και τον προειδοποίησε ότι θα τα ομολογήσει όλα στη γυναίκα του. Τότε της έκλεισε ραντεβού, την πήγε με το αμάξι του στο όρος Μπέλες, λίγο έξω από τη Βυρώνεια, και την πέταξε στον γκρεμό» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

(Το σημείο απ' όπου ο δράστης πέταξε την 52χρονη)

(Φωτογραφίες από το σημείο)

Τον πρόδωσε το κινητό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ξεκίνησε μετά την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών του.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξήγησαν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι έφθασαν στα χνάρια του όταν διαπίστωσαν ότι μεταξύ εκείνου και του θύματος είχαν ανταλλαγεί περίπου 60 γραπτά μηνύματα. «Τα κινητά υπέδειξαν τον ένοχο. Τελικά, ο δράστης ομολόγησε και χθες υπέδειξε το σημείο απ’ όπου έριξε στον γκρεμό την 52χρονη. Υποστήριξε ότι, όταν βγήκαν από το αμάξι, μάλωσαν, τη χτύπησε και εν συνεχεία έγινε ό,τι έγινε» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σοκάρουν τα ευρήματα

Τραγικά ήταν τα ευρήματα από την πολύωρη έρευνα που έκαναν χθες το πρωί οι άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών στο όρος Μπέλες, προκειμένου να βρουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Αρχικά, κατά την αναζήτηση βρέθηκαν ένα κομμάτι ύφασμα, μια κάλτσα, καθώς και μια παντόφλα. Όπως ήταν λογικό, οι άνδρες της αστυνομίας υπέθεσαν ότι ανήκαν στην 52χρονη. Τελικά, δεν είχαν άδικο.

(Το υπόδημα που βρέθηκε κατά την έρευνα)

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και ίχνη από πατημασιές ζώων.

(Ίχνη από πατημασιές ζώων)

Το σοκ ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα, όταν οι φόβοι των αστυνομικών επαληθεύτηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Όπως διαπίστωσαν, το πτώμα της γυναίκας είχε κατασπαραχθεί από άγρια ζώα της περιοχής, καθώς το μόνο που βρέθηκε ήταν το κρανίο της, όπως και δύο οστά, τα οποία εστάλησαν για εξέταση DNA στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

(Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρουν τα οστά της άτυχης γυναίκας)

«Υπήρχε η εκτίμηση ότι τα ευρήματα κατά 99% ανήκαν στη δολοφονημένη γυναίκα. Η παντόφλα που εντοπίστηκε φαίνεται καινούργια, είναι 37 νούμερο και είναι από αυτές που φοριούνται και σε εξόδους. Επιπλέον, βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές ζώων. Αργότερα, οι φόβοι των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα επαληθεύτηκαν» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

(Άνδρες της αστυνομίας φωτογραφίζουν τα οστά της 52χρονης)

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης έπαιξε η εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.



Όπως προέκυψε από την έρευνα της εκπομπής, η Ελένη Μπόνια την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε πει σε συγγενείς και γείτονες ότι εκείνο το απόγευμα θα πήγαινε να επισκεφθεί τον πατέρα της στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου νοσηλευόταν. Για τον λόγο αυτό είχε παραγγείλει γλυκά στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς της.

Φίλοι και συγγενείς που αναγκάστηκαν να μπουν στο σπίτι της από το παράθυρο διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έφυγε βιαστικά, αφήνοντας το φαγητό της στον πάγκο της κουζίνας. 

Μάρτυρες που γνώριζαν την Ελένη Μπόνια είχαν αναφέρει στην εκπομπή ότι την είδαν να περιμένει γύρω στις 16.00 στην πλατεία του χωριού. Κανείς όμως δεν πρόσεξε αν επιβιβάστηκε σε κάποιο αυτοκίνητο.

Η κόρη της αγνοούμενης είχε επισημάνει ότι από το συγκεκριμένο σημείο στην πλατεία του χωριού, κοντά στη Λέσχη Αξιωματικών, δεν περνούσε εκείνη την ώρα λεωφορείο για το Κιλκίς. Η μητέρα της όμως στεκόταν εκεί και σίγουρα κάποιον περίμενε. Την εικόνα αυτή μετέφερε κι ένας νεαρός μάρτυρας που περνούσε από το σημείο με τη μηχανή του. Είδε και χαιρέτησε, μάλιστα, την Ελένη Μπόνια. 

Η γυναίκα κρατούσε μια σακούλα με γλυκά. Ο ζαχαροπλάστης που της τα ετοίμασε και της τα πήγε είπε ότι τα είχε παραγγείλει για να τα πάει στον πατέρα της, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Επιπλέον, πριν χαθεί, είχε πει σε φίλη της ότι θα πήγαινε στο Κιλκίς με ταξί. Της ανέφερε και το όνομα συγκεκριμένου οδηγού με τον οποίο υποτίθεται πως είχε κάνει συμφωνία να την παραλάβει από την πλατεία του χωριού, σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι της. 

Όπως αποκάλυψε ο οδηγός στην εκπομπή, η τότε αγνοούμενη είχε επικοινωνήσει μαζί του πριν εξαφανιστεί και απλώς τον ρώτησε πόσο θα στοίχιζε η διαδρομή. Όταν την ενημέρωσε για την τιμή, εκείνη του είπε ότι, αν τον χρειαστεί, θα τον ειδοποιήσει. Δεν έκλεισε ραντεβού μαζί του ούτε τον ξαναπήρε τηλέφωνο. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, επιβιβάστηκε στο αμάξι του φίλου της, χωρίς να γνωρίζει ότι θα ήταν η τελευταία βόλτα της ζωής της…

Ένα έγκλημα πάθους σε μια μικρή κοινωνία, όπου, κατά το σύνηθες, όλοι γνωρίζουν, αλλά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει. 


zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin