19 Νοεμβρίου 2013

«Χαράτσι» του Δήμου Λεβαδεών μέσω της ΔΕΠΟΔΑΛ για τους Δήμους Ορχομενού και Δ-Α-Α.;



Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε (ή μάλλον δεν θέλουμε), τι ήταν αυτό και ποια η ανάγκη (αν ισχύει καθώς πρόκειται για πληροφορίες), να ενεργοποιηθεί τώρα από την πλευρά της ΔΕΠΟΔΑΛ το περιβαλλοντικό τέλος για τα μέλη που συμμετέχουν στη διαδημοτική επιχείρηση του ΧΥΤΑ.

Εν όψει της νέας προγραμματικής συμφωνίας με τη ΔΕΠΟΔΑΘ (λόγω της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς), λένε οι πληροφορίες, το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών για το Δήμο Λεβαδεών είναι μεγάλο και η δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση αποφάσισε το κόστος αυτό να μην το επωμιστούν οι δημότες.

Πρόθεσή της ήταν λοιπόν ήταν να μειώσει το κόστος και για μην επιβαρυνθούν οι δημότες.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν τα 70.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία είναι ανά Δήμο ή θα κληθούν να τα πληρώσουν δια δύο οι Δήμοι Ορχομενού και Δ-Α-Α, όπως επίσης αν το συγκεκριμένο τέλος θα το καταβάλλει και ο Δήμος Λεβαδεών.

Στους δύο Δήμους ωστόσο επικρατεί έντονη δυσφορία καθώς υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους επιβλήθηκε κατόπιν παρέμβασης του Δήμου Λεβαδεών στη ΔΕΠΟΔΑΛ για να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών της Λιβαδειάς ή μέρος αυτού.

Περιμένουμε το Δήμο Λεβαδεών προφανώς να δώσει εξηγήσεις για το θέμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι την μεταφορά των σκουπιδιών της Λιβαδειάς ή μέρος αυτής θα κληθούν να την πληρώσουν οι Δημότες του Ορχομενού και του Δ-Α-Α..

Το βέβαιο σε αυτή την περίπτωση όμως είναι ένα…

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση… ούτε των αιρετών.http://viotianet.gr/?p=14906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin